Diabetul Zaharat


Anual, la data de 14 noiembrie este marcată Ziua Mondială de profilaxie și combatere a Diabetului Zaharat.

În cadrul proiectului Media Hub for Youth Health, realizat cu suportul Programului AstraZeneca Young Health, Centrul de Informare și Resurse „Pro Bono” are ca scop promovarea materialelor educaționale privind bolile netransmisibile și stilul de viață sănătos.

Diabetul Zaharat face parte din lista bolilor netransmisibile (BNT). BNT-urile reprezintă principala cauză de deces și dizabilitate la nivel mondial. Anual circa 41 de mil de oameni decedează din cauza unei BNT, echivalent cu 71% din totalitatea de decese la nivel global. Educația și prevenția sunt extrem de importante în diabetul zaharat. Ema Trandafirvoluntară proiectul Media Hub for Youth Health și studentă USMF “Nicolae Testemițanu”, ne vorbește despre tipurile de diabet zaharat, metode de profilaxie și prevenție. 

„Finanțarea pentru proiectul Identifying Positive Health Actions a fost posibilă printr-o subvenție caritabilă oferită de Programul AstraZeneca Young Health prin intermediul Programul de Granturi Globale – Step Up! . ”

Parteneri implementare: Platfroma Youth.md , Farmacia Familiei, Agenția Națională de Asistență Socială, Centrul Național de Resurse NEOVITA și Catedra de Endocrinologie USMF

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Discuții publice privind rezultatele studiului despre alfabetizarea media în RM
Next Voluntariat în Stuttgart, Germania în cadrul Corpului European de Solidaritate
Centrul de Informare și Resurse PRO BONO
About the author

Centrul de Informare și Resurse PRO BONO

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − two =