DESCOPERĂ 5 FELURI DE MÂNCARE CIUDATE, DAR DELICIOASE


Top view composition of various Asian food in bowls, free space for text

De la pui pane acoperit cu brânză și sos, până la insecte prăjite… Youth.md aruncă o privire asupra felurilor de mâncare ciudate și minunate din întreaga lume.

MARS PRĂJIT

Deep-fried Mars bar - Wikipedia

Un baton Mars prăjit este un baton de ciocolată marca Mars acoperit cu aluat apoi prăjit în ulei. Felul de mâncare își are originea într-un magazin de chipsuri din Scoția ca un articol nou. De când diverse mass-media au început să raporteze despre această practică la mijlocul anilor 1990, adesea ca un comentariu critic asupra sănătății dietei scoțiene urbane, popularitatea felului de mâncare s-a răspândit.

STARGAZY PIE

Rick Stein's Cornwall: Stargazey Pie Recipe - Rick Stein

Stargazy Pie sau Plăcinta de Stele este un fel de mâncare din Cornish făcut din sardine la cuptor; împreună cu ouă și cartofi, acoperite cu o crustă de patiserie. Deși există câteva variații folosind alte tipuri de pește, caracteristica unică a plăcintei sunt capetele de pește (și uneori cozi); care ies prin crustă, astfel încât par să privească spre stele.

PĂIANJEN PRĂJIT

Deep-Fried Tarantula Spider Recipe | Epicurious

Păianjenul prăjit este o gustare regională în Cambodgia. În orașul cambodgian Skuon (Cheung Prey, provincia Kampong Cham); vânzarea de păianjeni prăjiți ca gustare de specialitate este o atracție populară pentru turiștii care trec prin acest oraș. Păianjenii sunt crescuți în gropi din pământ, în satele de la nord de Skuon, sau căutați prin pădurile din apropiere și prăjiți în ulei. Nu este clar cum a început această practică, dar unii au sugerat că populația ar fi putut să mănânce păianjeni din disperare în anii domniei Khmer Roșii, când hrana era insuficientă.

CASU MARZU

Casu marzu: The world's 'most dangerous' cheese | CNN Travel

Casu marzu este un cașcaval din regiunea Sardinia, Italia, deosebit prin faptul că este infestat de larve vii de insecte. Casu marzu înseamnă „brânză putrezită“ în sardă.

Derivat din Pecorino Sardo, casu marzu trece dincolo de stadiul tipic de fermentare, unii considerându-l în stare de descompunere. Fermentarea este produsă de acțiunea digestivă a larvelor muștelor de cașcaval, Piophila casei. Larvele sunt introduse în mod deliberat în cașcaval, inducând un nivel avansat de fermentare și descompunere a grăsimilor din cașcaval. Consistența este moale, cu puțin lichid (numit lagrima, de la lacrimă în Sardă) curgând în afară. Larvele apar ca viermi albi, transparenți, de aproximativ 8 mm. Daca sunt agitate, larvele pot sări până la 15 cm, de unde recomandarea de a purta ochelari de protecție pentru consumatori. Unii curăță cașcavalul de larve înainte de consum, alții nu.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporteră Youth.md: Berehoi Laura

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Expoziție „Măslinul oglindit”, în amintirea scriitorului Ion VATAMANU, 85 de ani de la naștere
Next UE lansează un nou apel de granturi pentru antreprenorii din regiunile Ungheni și Cahul
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 13 =