Apel de selectare a participanților pentru Curs național de formare pentru lucrătorii de tineret în educația pentru drepturile omului cu tinerii!
Lucrătorii de tineret din centre de tineret şi organizaţii neguvernamentale de tineret să se înscrie la Cursul naţional de formare pentru lucrătorii de tineret în educaţia pentru drepturile omului cu tinerii realizat în cadrul proiectului regional „Consolidarea accesului la justiție pentru victimele discriminării, infracțiunilor motivate de ură și discursurilor de ură în țările Parteneriatului estic”, finanțat de Uniunea Europeană și Consiliul Europei și implementat de Consiliul Europei în Parteneriatul pentru o bună guvernare, faza II.
Scopul cursului este de a consolida capacitățile lucrătorilor de tineret și de a crearea o comunitate de multiplicatori care vor avea competențele necesare în organizarea activităților cu tinerii bazate pe combaterea discriminării și a bullying-ul între tineri.
Obiectivele de învăţare ale cursului:
- să dezvolte cunoştinţele şi abilităţile participanţilor în educația pentru drepturile omului;
- să dezvolte competenţele participanților în educaţia pentru drepturile omului cu tinerii și organizării activităților pentru tineri în domeniul educaţiei pentru drepturile omului bazate pe combaterea discriminării și a bullying-ul între tineri;
- să familiarizeze participanţii cu manualul Compass, abordările pedagogice din cadrul acestuia, şi să îi sprijine în a îl utiliza şi adapta la nivel local;
- să sprijine dezvoltarea unei comunităţi de multiplicatori în educaţia pentru drepturile omului cu tinerii în Moldova;
Cursul este bazat pe abordările pedagogice şi metodologia prezentată în cadrul manualului Consiliului Europei – Repere(Compass) – unul dintre cele mai populare manuale de educaţie pentru drepturile omului cu tinerii din Europa.
Metodologia cursului este cea a educaţiei non-formale într-un mediu mixt (blended learning, cu elemente de instruiri online şă curs rezidenţial).
PARTICIPANȚI – PROFIL ȘI SELECȚIE
Vor fi selectaţi pentru acest curs 40 de participanţi, se recomandă aplicarea să fie în tandem a doi lucrători de tineret (o persoană din partea Centrului de Tineret și altă persoană din Organizație de Tineret), urmând ca 20 dintre aceștia să ia parte la cursul rezidenţial. Existenţa acestor tandemuri pentru cursul online este motivată de dorinţa de a asigura un mai bun transfer în cadrul organizaţiilor participante.
Să fie lucrători de tineret, lideri de tineret, formatori în cadrul unui centru de tineret/organizaţii de tineret;
Să aibă experienţă în lucrul cu tinerii şi să fie într-o poziţie care îi permite implementarea de activităţi de educaţie pentru drepturile omului cu tinerii;
Să fie motivaţi de a organiza activități bazate pe combaterea discriminării și a bullying-ul în rândul tinerilor;
Să asigure prezența pe toată durata cursului de instruire (activitățile online și offline);
Află detalii privind metodologia cursului, perioada de desfășurare, siguranța în pandemie, informațiile practice aici https://bit.ly/3rNewMt
Formular de înscriere: https://bit.ly/3rNewMt
Deadline de înscriere: 1 mai 2021
Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!
No Comment