Cunoaște-o pe Vlada Medvedcova – campioana la Hitec Bouneweg Open (interviu)

sport, performanțe, interviu, tenis

„Setează-ți obiectivele ce îți vor aduce satisfacție și succes pe toate planurile”, acesta este sfatul oferit de Vlada Medvedcova – tenismena pentru care fiecare meci și lovitură a mingii reprezintă un pas important în dezvoltarea personalității. Mai mult de atât, Vlada este de părere că indiferent dedificultăți, stres emoțional sau presiune din partea adversarilor, nu trebuie să te dai bătut, ci să continui să lupți pentru marele vis pe care îl ai.

Vlada, cine te-a indus în domeniul sportului?

Mama a fost acea persoană care m-a adus în lumea sportului, însă ceea ce m-a determinat să practic acest tip de sport a fost câmpul de tenis de lângă casa mea. Curiozitatea mi-a stimulat interesul de a practica o nouă activitate. Astfel, tenisul este pasiunea mea de la 13 ani. Mă încarcă în fiecare zi cu o doză de adrenalină și emoții pozitive.

Idolul meu a fost, este și rămâne a fi…

Părinții. De la ei am preluat tenacitatea și optimismul. Acest lucru mi-a insuflat multă încredere în propriile forțe. Îi admir pentru ceea ce au realizat în viață. De aceea tind și eu să ating mari performanțe în domeniul în care activez.

Care este secretul performanței?

Muncă, ambiție, seriozitate și încredere și toate acestea trebuie susținute de talent.

Care este momentul din activitatea sportivă pe care nu-l vei uita niciodată?

Toate momentele din cariera de sportivă îmi sunt importante și memorabile. Remarcabil a fost însă Campionatul European. În cadrul acestei competiții, echipa mea s-a plasat pe locul II, înregistrând un mare succes pentru țara noastră. Spiritul de echipă, susținerea celor din jur și rezultatul au generat o atmosfera euforică și de neuitat.

Dacă ai fi copil, ai lua totul de la capăt? Ai alege același tip de sport?

Dacă m-aș întoarce în timp aș alege din nou tenisul, deoarece el mă definește. Tenisul mi-a schimbat radical viața, devenind o parte din mine.

Cum reușești să ai un stil de viață echilibrat, luând în considerare programul aglomerat pe care îl ai?

E adevărat, într-o lume în continuă miscare e dificil să ai un stil de viață echilibrat. Însă datorită faptului că îmi repartizez eficient timpul și îmi creez un program, reușesc să îmbin armonios viața profesională și cea personală.

Deseori ne pierdem timpul și energia cu lucruri nesemnificative, dar care ne solicită intens. De aceea, aș recomanda tuturor să-și stabilească prioritățile. În viața este esențial să realizezi care sunt acele lucruri cu adevărat importante.

Care este scopul tău esențial în viață?

Câțiva ani în urmă scopul meu era să fiu acceptată la studii într-o universitate din America. La moment, îmi doresc să-mi aprofundez cunoștințele, să obțin studii superioare și să-mi aleg un program de masterat potrivit.
Astfel, îmi voi putea asigura un viitor luminos.

Autor: Vlada Druță

Acesta este al doilea articol dedicat Campaniei Football People Action Weeks, organizată de rețeaua „Fare” în parteneriat cu organizația locală Centrul de Informare și Resurse „PRO BONO”, desfășurate în întreaga lume în perioada 11 – 25 octombrie, și menită să distrugă toate barierele discriminării şi să unească oamenii prin intermediul sportului.

Reamintim că pe 20 octombrie, Youth.md va celebra puterea sportului în cadrul evenimentului „Ce? Unde? Când? Sportiv”. Mai multe detalii despre eveniment găsești aici.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous JOB//Asociația Promo-LEX selectează un manager de granturi
Next JOB//Echipa Hai Moldova recrutează specialist în comunicare
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − nine =