Cele mai scumpe perechi de pantofi din lume


Cândva, pantofii erau doar o metodă de apărare și acoperire a piciorului, însă, cu timpul, aceștia au devenit o parte importantă a modei și identificării unei persoane prin ceea ce poartă.

Însă, desigur, sunt perechi de încălțăminte pe care o cumpărăm și purtăm cu toții, zi de zi, și sunt adevărate opere de arte, pentru muzee, evenimente și aucțioane. Azi, v-am adus aici topul celor mai scumpi pantofi din lume, la care oamenii obișnuiți și iubitori ai modei pot doar visa, și sperăm să vă trezească interesul.

NIZAM SIKANDAR JAH’S SHOES – $160,000 

Pantofii aceștia au aparținut cânva lui Sikandar Jah, nizamul din Hyderabad în secolul 18. Perechea e diferită de tot ce a-ți văzut până acum, fiind brodată cu ață de aur și acoperită cu numeroase rubine, smaralde și diamante. Acum, pantofii sunt proprietatea Muzeului din Toronto, fiind vânduți pentru 160 000 dolari.

KATHRYN WILSON’S PUMP – $400,000 

Designerul din Noua Zeelandă, Kathryn Wilson, a distrus barierele modei când a creat această pereche pentru un aucțion de caritate. Fiecare pantof a fost făcut timp de 50 de ore de muncă, considerând că fiecare dintre diamantele din care sunt făcuți au fost cusute cu mâna, pentru ca mai târziu să fie vândute la aucțion.

TOM FORD CUSTOM BY JASON ARASHEBEN – $2 MILLION 

La America are Talent în 2014 Nick Cannon vroia să facă o apariție pe cinste. Și se poate cu siguranță de spus că a reușit, întrucât perechea de 2 milioane de la Tom Ford, care a fost modelată de giuvaierul Jason Arasheben și cusută timp de aproape un an cu diamante pe materialul din aur, nu poate fi supraestimată.

HARRY WINSTON RUBY SLIPPERS – $3 MILLION 

Cu designul făcut de fiul lui Harry Winston, Ron, splendida pereche a fost făcută pentru comemorarea celei dea 50-a aniversare a clasicii povești Vrăjitorul din Oz, prin aducerea la viață a cunoscuților pantofi de rubin ai lui Dorothy. Acesta a folosit 4 600 de rubine de 1 350 carate și 50 de carate de diamante, ce au făcut pantofii o operă de artă la înălțimile luxului. Cu costul de 3 milioane dolari, perechea asta poate ușor să îi lase neobservați pe cei originali, care erau făcuți din paiete rubinii.

JADA DUBAI AND PASSION JEWELERS PASSION DIAMOND SHOES – $ 17 MILLION 

Pantofii pe călcâi, de 17 milioane, sunt înfrumusețați cu o pereche de diamante de câte 15 carate, și încrustați cu alte 238 diamante mici pe margini. Nu se știe dacă au fost vânduți, dar meșterul i-a lucrat timp de 9 luni din aur pur, iar aceștia sunt prețuiți mai mult ca multe vile din Riviera Franceză.

MOON STAR SHOES BY ANTONIO VIETRI – MOST EXPENSIVE SHOES, $19.9 MILLION 

Da, a-ți citit corect, 20 milioane de dolari pentru perechea din aur solid, 30 carate de diamante și meteorit din 1576, designul căreia a fost făcut să îl urmeze pe cel al zgârâie-norilor Burj Khalifa. Aceștia au debutat în Dubai la Săptămâna Modei și au fost aduși cu elicopterul privat.

V-au interesat careva din modele? Care, după părerea voastră, își merită prețul?

Pentru alte articole interesante, accesați paginile noastre de Facebook și Instagram.

Reporter Youth.md: Pascal Cristina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Atelier de lectură: „Junimea XXI” via Zoom
Next Curs online despre tehnologiile și instrumentele educaționale moderne
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + eight =