Cele 12 reguli de aur ale lui John D. Rockefeller. Secretele celui mai bogat om de pe planetă


rockefeller

Toată lumea vrea să se îmbogățească. Trebuie să fii pregătit pentru a face totul singur, prin multă muncă, perseverență, sacrificii, răbdare și dedicare. Astăzi, echipa Youth.md îți prezintă cele 12 reguli de aur ale lui John D. Rockefeller, filantrop și industriaș american, care sunt culese din cartea autobiografică 《Memorii》, publicată de nepotul său.

1. Dacă este posibil, nu lucrați pentru cineva, ci mai bine lucrați doar pentru voi.

La 16 ani John D. Rockefeller, a făcut un curs de contabilitate și a avut o ascensiune rapidă în carieră. De la un simplu contabil a ajuns manager. Dar și-a dat seama că dacă va lucra pentru cineva, nu se va dezvolta. Așadar, a demisionat și a devenit partener de afaceri al unui alt antreprenor.

2. Puteți economisi bani, căutând și găsind mărfuri mai ieftine, întocmind o listă de cheltuieli și urmând clar punctele acesteia.

Rockfeller ținea cont de fiecare bănuț și nu invenstea banii care nu asigurau înmulțirea acestora. De mic copil cumpăra cu banii de buzunar dulciuri, apoi le vindea membrilor familiei. Banii câștigați îi depozita la banca, iar acest lucru l-a ajutat să dea primul său împrumut cu dobândă la 13 ani.

3. Banii tăi trebuie să lucreze întotdeauna, să genereze venituri și să nu rămână inactivi. Creează-ți surse de venit pasiv, venit care-ți va veni indiferent de eforturile tale și care îți va oferi o viață liniștită, înlăturându-ți frica de sărăcie.

4. Banii vin la tine prin intermediul altor oameni. Fii sociabil. Oamenii necomunicativi foarte rar se îmbogățesc.

În loc de remunerare, muncitorii primeau acțiuni ale companiei. Acest lucru a funcționat, compania aducând venituri remarcabile

5. Gândiți-vă cum să faceți minimum 50.000 de dolari pe luna. Puteți mai mult. Mai puțin este imposibil!

6. Într-un mediu cu o gândire negativistă și distructivă, chiar și cea mai ambițioasă persoană se va îndrepta spre sărăcie. Este necesar să vă schimbați cercul social, îndepărtați-vă de pesimiști și apropiați-vă de optimiști și învingători.

Oameni săraci nu își asumă responsabilități. Învingătorii au o psihologie a succesului, se gândesc la succes, prin urmare interacțiunea cu așa oameni este utilă.

7. Sărăcia apare doar la cei care evită responsabilitatea.

Nu pot exista scuze în acest caz. Fii ambițios, propune obiective și nu renunța. Perseverența învinge tot, chiar și legile naturii

8. Dacă aveți puțini bani, trebuie să faceți o afacere, dacă nu exista bani deloc – afacerea trebuie să fie făcută imediat!

9. Studiază biografiile și gândurile oamenilor de succes.

Dacă vrei să fii cel mai bun, trebuie să înveți de la cei mai buni. Poveștile de viață ale oamenilor de succes pot fi un bun exemplu de urmat. Dacă ei au atins succesul, atunci cu siguranță poți și tu.

10. Nu e rău să visezi! De îndată ce o persoană încetează să mai viseze, începe să moară.

Rockefeller considera că este necesar să visezi. A visat să câștige milioane, și a făcut-o.

11. Creează sisteme de afaceri, care vor lucra pentru tine și acest lucru îți va permite să îți găsești timp pentru relaxare și pentru o viață fericită.

12. Ajută oamenii din toată inima și acest lucru te va ajuta să-ți îmbunătățești caracterul moral. Donează 10% din venit în scopul binefacerilor.

John D. Rockefeller întotdeauna a fost filantrop. A ajutat parohia toată viața, fiind învățat de mama sa.

Era interesat de perspectivă, scopul lui principal era de a oferi celor nevoiași posibilitatea de a câștiga bani.

Motivația este o abilitate care se învață. Ca să înveți această abilitate mai întâi trebuie să te cunoști pe tine, să știi exact unde vrei să ajungi, să știi care sunt factorii care trezesc în tine energia și dorința de a evolua, bucuria și entuziasmul

Urmărește-ne pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!  Pentru mai multe articole în domeniu acesați pagina Youth.md.

Reporter Youth.md: Sulima Daniela
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Centrul Municipal de Tineret Chișinău te așteaptă în echipa de voluntari!
Next Job part-time // Rețeaua Națională LEADER angajează contabil asistent
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + 9 =