Atelier de discuții: Rolul societății civile în promovarea democrației


atelier de discuții despre principiile democratice

Atelier de discuții: America House Chișinău te invită să celebrezi Ziua Internațională a Democrației – stabilită printr-o rezoluție adoptată de Adunarea Generală a ONU în 2007, în scopul promovării și susținerii principiilor democrației.

Acest atelier de discuții va avea loc pe 15 septembrie 2020, începând cu ora 10:00.

În urma acestei discuții vei afla despre:

  • Activitatea Centrului de Resurse Juridice din Moldova în promovarea democrației;
  • Provocările în realizarea democrației în Moldova;
  • Problemele și soluțiile în activitatea societății civile;
  • Implementarea mecanismului 2%.

Scopul acestei sesiuni live este de a avea o conversație cu experți/ specialiști în domeniu și de a discuta despre experiența lor, realizările și provocările din domeniu.

Invitatul special al acestui atelier de discuții online este Ion Guzun – cofondator al Centrului de Resurse Juridice din Moldova și din ianuarie 2011 este ofițer juridic în cadrul organizației.

Despre invitatul special, Ion Guzun:

În 2006 a obținut titlul de master în drept la Universitatea de Stat din Moldova. Între 2005 și 2009 a lucrat în cadrul PNUD Moldova. Din 2009, activitatea sa profesională s-a concentrat pe combaterea relelor tratamente în Moldova. Între iulie 2011 și iunie 2013 a fost membru al Mecanismului național de prevenire a torturii. Din iunie 2013 este avocat.
Începând cu 2009, este implicat ca expert pentru mai multe organizații. Domeniul acestei expertize a acoperit următoarele domenii – instituții naționale pentru protecția și promovarea drepturilor omului, independența și administrarea justiției și integritatea în sectorul public.

În 2014, Ion Guzun a efectuat un stagiu la Centrul Brennan pentru Justiție din New York, în cadrul Programul Professional Fellows, finanțat de Departamentul de Stat al SUA. La moment este bursier al programului Fulbright și își face studiile Facultatea de Drept a Universității din Connecticut.

Pentru detalii suplimentare, urmează acest link.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Previous Descoperă mai multe despre Ana Corcodel şi blogul ei ECO
Next Humanitas Live cu Mircea Cărtărescu despre „Nu striga niciodată ajutor”
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *