Evenimentele lunii aprilie în contextul anului cultural Eugen Doga


Primăria Municipiului Chișinău informează că în scopul promovării și valorificării operei și personalității lui Eugen Doga, a fost aprobat un Calendar al evenimentelor cultural-artistice 2022, organizate de autoritățile administrației publice locale, în contextul Anului cultural Eugen Doga, dedicat celei de-a 85-ea aniversări de la nașterea compozitorului.

Acțiunile culturale sunt planificate pe tot parcursul anului și vor fi organizate sub formă de expoziții de desene inspirate din viața artistului, editarea volumului „Maria – Mirabela și a unui calendar dedicat maestrului, lansări de carte, concursuri municipale de interpretare vocală și instrumentală, de teorie a muzicii și solfegiu, pentru cea mai reușită interpretare a pieselor compozitorului.

Calendarul mai include activități cultural-educaționale, conferințe științifice, lecții publice, festivaluri de teatru și premiere de spectacole, recital de romanțe etc.

Pe parcursul lunii aprilie 2022 sunt planificate următoarele evenimente consacrate lui Eugen Doga:
# 14 aprilie – Conferința științifică cu genericul „Creatorul Eugen DOGA” , la BM „ B. P. Hasdeu”;
# 15-16 aprilie – Concurs Național de interpretare instrumentală „Eugen DOGA”, organizat de Direcția Cultură;
# 20-21 aprilie – Concurs Republican de Arte Plastice cu genericul „Calea spre muzică”, la Școala de Arte Plastice „Alexei ȘCIUSEV”;
# 20 aprilie – Concursul interșcolar pentru cea mai reușită interpretare a pieselor compozitorului autohton Eugen DOGA, cu genericul „Muzica sufletului meu”, la Școala de Muzică „Maria BIEȘU”;
# 29 aprilie – Concurs de interpretare instrumentală „Eugen DOGA – al meu, al nostru, al tuturor” – la Școala de Arte din or. Vadul lui Vodă;
# 29 aprilie – Concurs Municipal de Interpretare Corală „Din creația maestrului Eugen DOGA”, Pretura sectorului RÂȘCANI.

Evenimentele anunțate sunt organizate de Direcția Cultură a Primăriei Chișinău, în colaborare cu instituțiile de cultură din capitală (teatre, școli de arte/de muzică, biblioteci, centre de creație și preturile de sector.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous NOTION: platforma perfectă pentru organizare și startup-uri
Next Mobilități academice Erasmus+ pentru studenții USM, în GERMANIA
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =