Ai între 14 și 19 ani? Înscrie-te în cadrul unui program de mentorat


mentorat

Dacă ai între 14 și 19 ani, ai un mesaj pe care vrei să-l transmiți sau ai o idee de proiect, eveniment sau campanie și abia aștepți să o implementezi sau doar ești interesat(ă) de cum poți face o schimbare în comunitatea ta, te invităm să aplici singur(ă) sau împreună cu prietenii tăi la un program de training și mentorat în cadrul căruia vei avea ocazia să implementezi un mic proiect în comunitatea ta.

Ce presupune acest program?

Participanții vor beneficia de 3 zile de training online (2 sesiuni pe zi, 3-4 ore) în care vor vorbi despre activism civic și ce activități pot fi implementate în comunitate, democrație participativă și rolul tinerilor, scrierea proiectelor, planificarea unui eveniment sau a unei campanii de comunicare, etc. în lunile octombrie – noiembrie 2021.

Sesiunile se vor desfășura în limbile română și engleză.

Cinci cele mai bune idei propuse vor beneficia de sprijin financiar pentru a fi implementate în cadrul unei perioade de 2 luni.

Mentorat din partea echipei CRPE România și CRPE Moldova, timp în care vei implementa ideea de proiect împreună cu echipa cu care ai aplicat sau alcătuind o echipă cu alți participanți de la programul de training.

Participarea la o campanie de promovare a evenimentelor unde vei avea ocazia să îți prezinți evenimentul și să transmiți un mesaj tinerilor din Republica Moldova.

Cum te poți înscrie?

Se acceptă orice formă de artă sau activitate care surprinde, din punctul tău de vedere, ideea de activism civic și implicarea tinerilor în comunitate.

Mai exact, poți expedia eseuri (max 1.5 pagini) în care să povestești pe scurt ce înțelegi prin activism civic, ce poți face tu pentru comunitatea ta și să să vii cu o idee de proiect sau eveniment pe care ai vrea să o implementezi. De asemenea, poți trimite și fotografii, picturi, filmări, etc. care surprind ideea de activism civic.

În acest caz, vei însoți lucrarea și cu un scurt text explicativ despre ce reprezintă imaginea sau filmul, dar și să descrii o problemă cu care se confruntă comunitatea din care faci parte și cum ai putea să contribui la soluționarea ei.

Proiectele se pot referi la domenii precum: social, cultură, ecologie, educație, protecția animalelor, probleme ale tinerilor, democrație, bună guvernare, drepturile omului, etc.

Eseurile și textele pot fi scrise în română sau în engleză.

Poți aplica individual sau împreună cu colegii/prietenii, formând o echipă care, ulterior, va putea implementa ideea de proiect.

Lucrările vor fi expediate la adresa crpemoldova@gmail.com cu subiectul: Eroii din comunitatea noastră.

Termen limită: 22 septembrie, 23:59 (deadline prelungit)

Pentru a fi la curent cu activitățile şi oportunitățile CRPE, urmăriți pagina de facebook.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous IPRE este în căutarea a 20 de tineri care vor fi instruiți în domeniul politici publice
Next Vrei să inițiezi o afacere socială? Câștigă finanțare prin programul EUnlocking
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =