Ai în comunitatea ta inițiative de succes cu care te mândrești? Atunci scoate-le din anonimat și contribuie la premierea lor


Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, împreună cu Consiliul Europei te invită să participi la ediția 2022 a Programului celor mai bune practici în administrația publică locală din Moldova.

Scopul acestei program este acela de a identifica și disemina inițiative inovative și eficiente din administrația publică locală din Republica Moldova, precum și a face cunoscute experiența și rezultatele remarcabile ale comunităților și administrației publice locale din țară.

Secțiunile competiției celor mai bune practici pentru ediția curentă sunt:

  1. Guvernare transparentă pentru o administrație publică inteligentă
  2. Dezvoltare locală prin solidaritate comunitară
  3. Tradiții autentice acasă
  4. Infrastructură comunitară pentru revitalizare socială

Competiția presupune parcurgerea a trei etape, respectiv: înscrierea, evaluarea proiectelor depuse, desemnarea și premierea câștigătorilor.

Pentru a participa, practica locală trebuie să fie implementată în perioada iunie 2020 – iunie 2022. Cele mai bune practici vor fi evaluate în baza GRILEI DE CRITERII.

DATA LIMITĂ de înscriere la Programul Bunelor Practici din Republica Moldova este 15 august 2022. Astfel, autoritățile administrației publice locale vor transmite FORMULARUL DE PARTICIPARE completat (însoțit cu câteva fotografii reprezentative ale bunei practici) la următoarele adrese:

Municipiul Chişinău, MD-2005, str. Iacob Hîncu 10/1, IDIS „Viitorul”, pentru „Programul Bunelor Practici” sau [email protected] cu mențiunea „Programul Bunelor Practici 2022”.

Autoritățile publice locale pot înscrie în competiție maxim patru (4) cazuri de bună practică implementate, dar nu mai mult de două (2) aplicații în cadrul aceleiași secțiuni tematice. Astfel, pentru fiecare practică trebuie completate şi expediate formulare de participare separate. Sunt acceptate și bunele practici aflate în implementare care au obținut rezultate până în momentul înscrierii în competiție.

Nu pot participa în competiția națională proiectele de bună practică care au fost premiate la edițiile anterioare ale programului sau idei de proiecte care nu au fost încă implementate.

Cele mai bune practici vor fi premiate în cadrul unei Ceremonii naționale și vor fi diseminate printr-o Antologie de bune practici și documentarul „Împreună pentru performanțe în guvernarea locală”.

Pentru mai multe detalii, contactați coordonatorul programului, Ana – Maria Veverița la numărul de telefon 0 22 221844 sau adresa de e-mail [email protected]. Urmărește-ne și pe Facebook: PBPMoldova.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Celebrăm 4 Iulie împreună la America House Chișinău!
Next Descoperă universul NASA alături de America House Chișinău
Popov Alexandra-Luiza
About the author

Popov Alexandra-Luiza

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + twelve =