Află mai multe despre CMJI – Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale


CMJI, sau Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale este o organizație care organizează evenimente pentru adolescenții care doresc să-și testeze cunoștințele cu jocuri intelectuale, în acest articol veți afla ce fel de jocuri joacă CMJI și mai multe informații despre acestea.

CMJI au fost parteneri cu organizația Youth la evenimentul „Ce, Unde Când?” de la sfârșitul verii în parcul Dendrarium. „Ce, Unde Cand?” a fost un concurs cu întrebări de cultură generale, pe care echipele participante trebuiau sa le raspunda. 

Pe ce se bazează CMJI?

„Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale îşi propune drept misiune a existenţei sale educarea unor cetăţeni informaţi, cu înalte capacităţi intelectuale, cu un nivel ridicat de cultură şi responsabilitate într-un mediu bazat pe principii de solidaritate şi comunicare.”- CMJI.md

Care sunt scopurile CMJI?

 • Promovarea activităţilor distractive de cunoaştere; 
 • Încurajarea competiţiei în domeniul jocurilor intelectuale;
 • Cultivarea erudiţiei, creativităţii, culturii şi a spiritului de echipă; 
 • Crearea unei comunităţi a iubitorilor de jocuri intelectuale; 
 • Practicarea jocurilor de cunoaştere ca o mai bună metodă de învăţare şi de distracţie;
 • Promovarea responsabilităţii civice în rândul tinerilor.
 • Cine participă?
 • Elevi – din multe licee din Chişinău, cît şi din ţară;
 • Studenţi – sunt reprezentate toate universităţile şi facultăţile;
 • Profesori, economişti, ziarişti, artişti şi … toţi cei care sunt tentaţi să-şi verifice cunoştinţele şi logica. 
 • Studenţi din România: în Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Cluj.

Cateva activitati CMJI

1. Ce? Unde? Când?

Jocul “Ce? Unde? Când?” constituie principala activitate a membrilor Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale. Acesta constituie varianta adaptată a unui joc televizat apărut în Uniunea Sovietică şi intitulat “Chto? Gde? Kogda?”. La jocul “Ce? Unde? Când?” participă echipe formate din câte 6 jucători, care trebuie sa răspundă la întrebări de inteligenţă, logică, erudiţie, perspicacitate. Întrebările sunt citite de către un prezentator pentru toate echipele concurente simultan.

2. Şedinţele elitare

Şedinţele Elitare ale Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale constituie evenimentele care celebrează cei mai buni jucători ai Clubului. Şedinţele Elitare se desfăşoară de câteva ori pe an, în dependenţă de programul anunţat de organizatori.

La o Şedinţă Elitară câteva echipe disputa jocuri demonstrative împotriva Crupierului, care se desfăşoară după principiile jocului de Ce? Unde? Când? televizat.

La sfârşitul fiecărei Şedinţe se desemnează un Magistru al Clubului Moldovenesc de Jocuri Individuale, care este cel mai prestigios titlu individual ce poate fi obţinut de un jucător.

3. Brain Ring

Brain Ring este un joc de echipă în care se pune accentul nu doar pe logica şi cunoştinţe, dar și pe viteza gândirii. Jocul se dispută în runde dintre două echipe, care trebuie să răspundă cât mai repede la întrebările prezentatorului. Cea mai importantă competiţie la Brain Ring este Cupa Interuniversitară.

Mai multe despre CMJI găsiți pe site-ul lor CMJI .

Nu ezita să ne urmăresti și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sîrbu Bianca

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ce sunt Premiile Grammy și cine sunt câștigătorii din 2021 din domeniul General
Next 4 cele mai bune limbaje de programare în 2021
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + 13 =