Toată lumea urmărește activitatea influencerilor pe Youtube sau alte platforme sociale. Dar nu toată lumea știe ce se ascunde în spatele acelei imagini aproape perfecte care e vizibilă pe acele platforme.
Când te gândești la cuvântul influencer, ce-ți vine în gând?
De obicei, când te referi la o persoană ca “influencer”, este o persoană cu mulți admiratori, care face ca viața lor să pară perfectă în fața camerei. Dar acea viață arătată de ei, nu e mereu exact așa cum o fac ei să pară.
Un influencer renumit are puterea de a influența toată audiența care o are, și mult mai multe persoane. Câteodată, un influencer poate face ca unele persoane să dorească să își schimbe felul de viață, sau felul cum arată ca să se asemene cu ei. În alte cazuri, aceste schimbări pot fi unele simple. Un exemplu este o simplă schimbare în vestimentație, sau alegerea unor magazine folosite de influenceri. Dar, influencerii pot face ca cineva să-și urască imaginea proprie, fiindcă nu trăiește la fel ca un influencer.
Un lucru care este foarte des ignorat sau pur și simplu uitat de majoritatea lumii, este faptul că ceea ce este arătat pe ecran, nu reflectă în totalitate viața unei persoane. Scopul influencerilor este să primească urmăritori și vizualizări. Pentru a obține asta, trebuie să arăți ceea ce lumea dorește să vadă, nu ce se întâmplă cu adevărat. Desigur, nu toți influencerii sunt așa. Unii își arată viața reală, și asta le-a lansat cariera la fel de mult ca și celora care nu au fost onești.
Un lucru căruia toți influencerii trebuie să țină față este “cancel culture”.
“Cancel culture” în traducere “cultura anulării”, este atunci când o persoană este dată afară din cercuri sociale. Acest lucru se întâmplă, deoarece a făcut sau a spus ceva inacceptabil. Atunci când cineva a fost “anulat” se insinuează că ei nu mai sunt sprijiniți. Însă ce a început ca ceva care a trebuit să ajute în protejarea comunităților de pe internet, a ajuns sa fie un joc de învinuiri. Unii influenceri învinuiesc persoane doar pentru a obține mai multe vizualizări.
Desigur, acest lucru nu se aplica la toți influencerii. Sunt persoane cu adevărat bune care creează content interesant, ce este potrivit pentru a ajuta sau pentru a distra audiența. Dar, o lecție importantă care poate fi învățată, este că nu trebuie să te schimbi pe tine sau modul tău de viață ca să fii la fel ca cineva de pe internet, deoarece există probabilitate că viața lor reală nu e așa.
Pentru altă informație interesantă despre cultura influencerilor accesează platforma noastră, pagina de Facebook sau Instagram! Echipa Youth.md îți dorește o zi frumoasă!
Reporter Youth.md: Sîrbu Bianca
No Comment