A fi introvert – viciu sau calitate? Vezi în articol!


Vector illustration of beautiful young woman wearing glasses hiding behind wall a watching

Auzim constant despre introverți, unii din noi chiar fiind unii. Suntem antisociali, suntem tocilari sau suntem depresivi. Diverse superstiții despre ceea ce înseamnă un introvert. P de altă parte, introverții sunt, de fapt, persoane puternice, care muncesc în tăcere, care preferă să rămână în urmă, fiindcă chiar preferă compania propriei persoane. Nu sunt narcișiști ori incapabili de a ne face prieteni, audoar alte priorități.

În continuare citește cele 5 avantaje ale introverților.

 1. Ei ajung la noi concluzii

Persoanele introvertite au o predispoziție naturală față de actul de reflectare. Aceasta înseamnă, printre altele, că au o capacitate mai mare de a “de la” date brute “care provin din mediul înconjurător, să efectueze în analiză cele mai sofisticate informații că restul și rezultatul este că sunt mult mai probabil să vină cu idei noi, mai ales dacă sunt complexe.

De exemplu, scrierea unui roman este foarte avantajoasă pentru a avea capacitatea de a organiza idei în mod consecvent sau chiar de a avea capacitatea de a nu mai gândi când vine o idee nouă și de a le include pe cele pe care le-am avut înainte.

2. Ei au o imaginație bogată

Nu doare niciodată să nu se mulțumească cu realitatea. Imaginația poate deveni cel mai bun loc de joacă și cei care sunt introvertiți ele sunt foarte ușor de imaginat viu , deoarece nu simt nevoia de a-și îndrepta atenția către exterior.

3. Nu iau decizii grabnice

Ca regulă generală, oamenii extroverți tind să vadă „oportunități” foarte des, deoarece aceștia apreciază pozitiv simplul fapt de a accepta anumite doze de risc. În acest fel, opțiunea de lansare pentru a încerca lucruri noi este atractivă. Dezavantajul este că această prejudecată față de riscuri poate provoca o situație în care prețul de plată pentru aceste decizii va fi ridicat mai devreme sau mai târziu.

Persoanele introverte, pe de altă parte, au mai capacitatea să decidă mai ușor pe baza unor criterii raționale. Ei au mai multe motive să se gândească de două ori înainte de a opta pentru o opțiune sau alta.

4. Nu depind de factorii externi

În timp ce oamenii extrovertiți trebuie să creeze în mod constant planuri, introverții nu trebuie să treacă prin asta, pentru că, indiferent ce se întâmplă, pot întotdeauna să se poată baza pe ei înșiși. De aceea, dacă prietenii tăi nu pot rămâne o zi, rămânând acasă nu este deloc ceva care este văzut ca o problemă .

În acest sens, introverții sun persoane mai independente, deoarece sunt capabile să dezvolte sarcini stimulative fără a trebui să aștepte ca interesele lor să se potrivească cu interesele altora.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ministerul Educației și Cercetării lansează concursul „Premiul național pentru tineret”, ediția 2022
Next America House Chișinău angajează Asistent/ă de Proiect
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − 16 =