Conferința Internațională de prevenire și combatere a violenței: când și unde se va desfășura


Anual, luna octombrie este dedicată conștientizării violenței în familie. Cele 21 de organizații membre ale Coaliției, înțelege în fiecare zi, cu fiecare caz de violență asistat, cât de nedrepte și dureroase sunt abuzurile împotriva femeilor și copiilor. 

Unde și când va avea loc evenimentul?

Pe 25 și 26 octombrie, ești invitat la Conferința pentru prevenirea și combaterea violenței față de femei și fete și a violenței domestice, care este organizată anual. Ve-ți participa la un dialog constructiv și se va purta un dialog despre soluții de combatere a violenței împreună cu organizațiile feministe, autorități, instituții mass media, donatori, activiste civice/ activiști civici și cu toată comunitatea care crede într-o societate fără violență și unde există egalitate dintre femei și bărbați. Conferința va avea loc la Chișinău, în incita Digital Park.

În al treilea panel de la Conferință, dedicat violenței digitale, vom discuta despre cazurile de hărțuire sexuală asupra fetelor, despre bloggerii cu audiențe semnificative și emisiunile cu moderatori sau invitați, care perpetuează stereotipurile și încurajează violența împotriva femeilor. De asemenea, ne vom concentra să identificăm soluțiile necesare pentru lupta împotriva violenței cibernetice.

Speakerii panelului sunt:

Elena Botezatu, directoarea centrului internațional „La Strada”
Oana Guțan, activistă civică și mentoră în domeniul subiectelor feministe
Elena Moisei, ofițeră superioară de proiect în divizia egalitate de gen la Consiliul Europei
– Un reprezentant de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Moderatoarea panelului este jurnalista și editorialistă la Diana Guja.

Înregistrează-te la Conferință în linkul linktr.ee pentru a contribui împreună la identificarea soluțiilor pentru un prezent și viitor mai sigur pentru fetele și femeile noastre.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Depune dosarul și fii parte a Centrului de Management și Cercetare în Domeniul de Tineret – comunitate de experți/te și consultanți/te
Next EdTech Bootcamp de excepție! Vezi despre ce este vorba
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply