Lansare de carte „Protocolul de Stat și Interstatal: Istorie și Actualitate”, de Oreste Tărîță


Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită publicul interesat de subtilitățile protocolului, ceremonialului, etichetei și comportamentului civilizat la lansarea lucrării științifico – practică de referință „Protocolul de Stat și Interstatal: Istorie și Actualitate. Studiu teoretico – aplicativ”, semnată de conf. dr. Oreste TĂRÎȚĂ, expert în protocol, ceremonial și etichetă.

Această cercetare este destinată:

  • demnitarilor oficiali de toate rangurile
  • serviciilor de protocol
  • direcțiilor relații externe din structurile administrației publice centrale și locale, inclusiv altor instituții, întreprinderi și asociații
  • cercetătorilor, profesorilor, studenților, cititorilor, oamenilor de afaceri etc.

„Autorul Oreste Tărîță este un cunoscător al protocolului, ceremonialului și etichetei oficiale. A dobândit o experiența bogată în timpul exercitării funcției de șef al Serviciului Protocol de Stat și șef-adjunct al Secției Relații Externe a Parlamentului Republicii Moldova (1993-1996), publicând primul ghid de protocol pentru instituțiile de vârf ale statului (1996), care a constituit un reper real la acest capitol în perioada incipientă de consolidare a statalității țării și afirmării ei pe plan internațional”, – relatează în prefață Alexandru ARSENI, doctor habilitat în drept, profesor universitar, USM, președintele Comisiei pentru drepturile omului și relațiile naționale în primul Parlament al Republicii Moldova (1990-1994), moderatorul acestui eveniment.

Lansarea de carte „Protocolul de Stat și Interstatal: Istorie și Actualitate” va avea loc în data de 12 mai 2022, ora 14.00, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Sala nr.1, etajul 2, blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Text – Alexandra-Luiza Popov, redactor youth.md

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Consiliere psihologică gratuită la Centrul Municipal de Tineret Chișinău
Next Program de granturi „Inițiative comunitare pentru susținerea integrării tinerilor pe piața muncii”, termen extins
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − one =