#2 Cât revine tinerilor din bugetele publice locale


bugete locale

În procesul de elaborare a bugetelor publice locale, modul și suma resurselor acordată pentru acțiunile de tineret, demonstrează cât de mult atenția și prioritățile autorităților locale sunt concentrate asupra tinerilor.

Analizând resursele financiare aprobate pe acțiuni de tineret, se observă o mare diferență între cantitatea acestora pentru fiecare regiune. Astfel, autoritățile cu cel mai mic buget pentru activitățile de tineret: sunt Dondușeni cu 5,0 mii de lei și Drochia cu 18,0 mii de lei. Autoritățile cu cel mai mare buget sunt Chișinău 2346,1 mii de lei, Strășeni 2919,0 mii de lei, Criuleni 1118,1 mii de lei și Edineț cu 880,3 mii de lei.

În opt regiuni, suma aprobată pe acțiuni de tineret, pentru anul 2016, este de 0 lei. De asemenea, în 4 regiuni nu există informație despre resursele aprobate sau executate. Cele mai mari sume au fost pentru municipiul Chișinău și raionul Strășeni, în valoare de 1574,3 și, respectiv, 2402,2 mii lei, iar cele mai mici utilizate pentru acțiuni de tineret au fost pentru raioanele Drochia, Ocnița și Rezina, cu sume în valoare de 800 lei, 2 940 lei și respectiv, 14600 lei.

Pentru a afla mai multe detalii, vă invităm să consultați broșura.

De asemenea, vă încurajăm să răsfoiți și raportul elaborat: „Evaluarea bugetelor publice locale: componenta activități de tineret. 2016”

Acest raport este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin Consiliului Național al Tineretului din Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la un Atelier de Organizare Comunitară și fii un cetățean implicat
Next Află cum să obții profit din tranzacții la un curs practic, organizat de DoubleCase
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − 1 =