5 seriale la care să te uiți dacă ți-a plăcut The Queen’s Gambit


seriale netflix

Dacă ți-a plăcut The Queen’s Gambit, unul dintre hiturile acestui an, care a stabilit recordul de a fi cea mai urmărită miniserie de pe Netflix în prima lună de la lansare, cu siguranță că încă discuți despre această producție. În doar 7 episoade, povestea eroinei principale, i-a motivat pe mulți copii să descopere lumea șahului. Așadar, fără alte întrebări, iată 5 seriale perfecte de vizionat după The Queen’s Gambit.

Cable Girls

Producție Netflix Spania, Cable Girls (sau Las chicas del cable – titlu original) este o dramă cu o acțiune care debutează în Madridul anului 1928. Compania națională de telefonie își deschide sediul în centrul orașului, așa că sute de fete stau la coadă pentru un post de „centralistă” în singurul loc care reprezintă progresul și modernitatea pentru femeile acelor vremuri. Patru fete venite din medii diferite, încep să lucreze ca telefoniste și să trăiască o viață nouă, în care trădarea, invidia, succesul, prietenia și iubirea sunt delimitate de linii foarte fine.

Anne with an E

Având la bază romanul Anne of Green Gables (scris de Lucy Maud Montgomery), serialul explorează povestea unei copile, Anne Shirley, o orfană foarte inteligentă și curajoasă, care ajunge la ferma Green Gables, în casa familiei Cuthbert, unde locuiesc Matthew Cuthbert  și sora lui, Marilla. 

Trecuți de prima tinerețe, cei doi sunt necăsătoriți și decid să adopte  un băiat care să-i ajute la treburile gospodărești. Din greșeală, însă, la ferma lor sosește Anne, o copilă cu un suflet minunat, care e determinată să îi convingă pe frații Cuthbert să o lase să stea alături de ei. 

Alias Grace

O miniserie inspirată de romanul semnat de Margaret Atwood, cea care a scris și The Handmaid’s Tale, Alias Grace urmărește povestea unei tinere care ajunge la închisoare din cauza unei crime despre care nu-și amintește să o fi comis-o. Amnezie totală, probleme psihice sau doar un prestație actoricească excelent executată? Dr. Simon Jordan, un psihiatru excelent, încearcă să afle ce s-a întâmplat, de fapt, cu Grace.

Hanna

Un thriller și un coming-of-age care urmărește maturizarea unei copile, serialul explorează călătoria Hannei, o fată ținută și crescută în pădure, pe urmele căreia ajung agenții C.I.A. În încercarea de a se salva, Hanna începe să descopere adevărul despre cine este ea cu adevărat și de ce deține un set de skill-uri pe care ar fi invidios chiar și un soldat. 

The Marvelous Mrs.Maisel

Așa cum nu jucau multe femei  șah în anii 50, nu erau nici în comedia stand-up. Povestea  se concentrează în jurul lui  Miriam Maisel, care visează la o carieră de stand-up comedy, și la o familie unită. Dar viața ei perfectă este răsturnată când soțul ei o părăsește pentru o altă femeie. Când se împiedică accidental pe scena unui club de noapte,  descoperă  talentul în comedie și decide să folosească acest nou talent pentru a-și reinventa viața.

Mai multe articole le găsiți pe Youth.md. Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile și materialele disponibile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sulima Daniela

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la Leadership Lab - un program de burse pentru tinerii activi
Next Participă la un eveniment pentru ONG-uri și învață să creezi articole atractive
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − five =