Află mai multe despre Europol – poliția Europei


Activitatea organizațiilor precum FBI, CIA, Interpol este una extrem de captivantă. O urmărim zilnic la știri și în serialele preferate, dar știați oare ca Europa are propriul ei FBI? Acesta este “Poliția Europei” – Europol. 

Cu sediul la Haga, Olanda, Europolul este inima securității Uniunii Europene, care combate crime ce depășesc granițele unei țări, astfel limitând jurisdicția poliției naționale. Acesta mai este un centru de informație penală, suport operațional agil, o platformă de creare a soluțiilor pentru problemele poliției naționale. Cu ajutorul analizei, instrumentelor de ultimă generație și serverelor avansate “Poliția Europei” protejează membrii U.E de:

  • Terorism
  • Trafic internațional de droguri
  • Spălarea banilor
  • Frauda organizată
  • Contrafacerea valutei unice Europene – Euro 
  • Trafic de ființe vii

Scurt istoric:

Bazele Europolului au fost puse în 1971, când a fost înființat grupul TREVI, un acronim pentru Terrorism, Radicalism, Extremism și  Violență Internațională. În 1991 a crescut necesitatea pentru formarea unei organizații propriu-zise care să prevină și combată aceste probleme internaționale cu ajutorul cooperării între statele membre ale U.E. Pe parcursul anilor, au fost adăugate noi ramuri de activitate, care formează acum, împreună, Europolul. 

În prezent, Europolul conduce peste 40 000 de investigații anual, iar activitatea lor este rezumată într-o publicație anuală Terrorism Situation and Trend Report (TE-SAT), care are ca scop informarea cetățenilor U.E în privința pericolelor internaționale. 

Cu toate că Europolul se găsește deseori în umbra unor organizații mai cunoscute, el a demonstrat că este mult mai eficient în combaterea crimei, iar rezultatele organizației vorbesc de la sine. Dacă încă consideri ca FBI este mai “cool”, accesează https://www.europol.europa.eu/ pentru mai multe detalii!

Nu ezita să ne urmăresti și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Iorga Alexandra

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Стань послом / посланницей Молдовы #FărăDeșeuri (без отходов)!
Next Ești viitor student? Află aici de ce anii de la cămin sunt cei mai frumoși
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − 6 =