[Antreprenoriat] 10 pași: cum să întemeiezi un start-up


Atunci când te hotărăști să începi propria afacere sunt o mulțime de pași, detalii de făcut, pentru ca start-up – ul tău să aibă un succes chiar din primele luni.

Desigur că acest lucru nu este ușor, fiecare început este dificil pentru oricine. Dar dacă totuși ai ideea potrivită de afacere, urmează cel mai greu pas – începutul. În continuare îți prezentăm 10 pași esențiali pentru începerea unui Start-up.

1. Adună informații despre domeniul de activitate dorit și despre afacere.

În primul rând, trebuie să te gândești la afacere, la idee, cum ar putea fi mai bine materializată, sub ce forma. În faza de start-up va trebui să decizi dacă afacerea va fi part-time sau full-time, dacă ai nevoie de un birou sau dacă vei lucra de acasă, dacă o vei crea de la zero sau dacă vei achiziționa o franciză.

2. Alegerea tipului de firmă: PFA, SA, SRL, SNC, SCA, etc.

Dacă vrei să afli mai multe intră AICI. Pentru a alege tipul firmei, trebuie analizată afacerea, sursele de finanțare, prognoze obiective privind dezvoltarea ei. Este foarte important ca ceea ce îți dorești să faci, sa fie ceva realist și potrivit pentru tine. Studiază clientela si nevoile sale, dar si competiția, pentru a ști care îți sunt șansele de reușită.

3. Creează un plan de afacere profesionist. 

Planul de afacere este esențial deoarece acesta este harta a ceea ce vrei să faci, destinată investitorilor, finanțatorilor, angajaților, partenerilor de afaceri. De asemenea, este o oglindă a ta ca antreprenor, deoarece ești responsabil de tot ce este scris în plan. Planul trebuie sa fie adaptat în funcție de specificul afacerii, producție, comerț, servicii, etc.

4. Caută finanțatori și persoane care te-ar putea ajuta.

Acest pas este unul critic pentru ca finanțarea este cea mai importantă etapă în deschiderea unei afaceri. Sursele pot veni sub diverse forme, prin credit bancar, fonduri,guvernamentale, economii personale, de la prieteni sau familie.

5. Ocupă-te de formalitățile legale de deschidere a unei firme. 

Procesul de înființare a unei firme de tip SRL ar trebui să dureze 3 zile lucrătoare de la depunerea dosarului.

 6. Alege numele firmei, logo, sloganul și strategia de vânzare. 

Numele firmei ales anterior va trebui sa reflecte cel mai bine firma, la fel și logo-ul, să fie simplu, ușor de reținut și să atragă privirea. Prin aceste elemente, îți construiești un brand. Nu este ușor și nici nu se întâmplă peste noapte, este nevoie de timp.

7. Stabilește o prezență web.

Dacă analizele asupra clientelei țintată, competiției, duc la concluzia că prezența online este necesară, acest pas este cel care urmează. Când vine vorba de segmentul de clientela tânără, prezența in mediul online este absolut esențială. Se poate crea un site web sau se pot folosi site-urile de socializare prin care să se facă cunoscută nouă afacere.

8. Promovare.

La capitolul promovare, este important sa alegi  strategia, materialele promoționale și canalele de promovare.

9. Asigura sediul și afacerea.

În caz de furt sau oricare alt eveniment nefericit care ar putea afecta activitatea desfășurată, este bine sa existe polițe de asigurare.

10. Analizează abilitățile care trebuiesc dezvoltate. 

Trebuie sa înveți cum sa ții contabilitatea, cum sa vorbești cu oamenii, sau cum să vorbești în public. Fără adaptabilitate din partea antreprenorului, nu există reușită în afaceri.

Youth.md îți urează mult succes și nu uita să ne lași un mesaj pe Facebook sau Instagram dacă ți-au fost utile aceste sfaturi.

Reporter Youth.md: Rusu Andreea

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous BNRM organizează Zilele Științei. Vezi programul pentru această săptămână
Next Concurs pentru tineri: „Viitorul meu fără discriminare”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply