Job pentru tineri // Reprezentanța din Republica Moldova a Centrului Român de Politici Europene anunță concurs de selectare a unui trainer/formator în domeniul administrației publice locale și activismului civic.
Reprezentanța din Republica Moldova a Centrului Român de Politici Europene implementează proiectul „Creșterea capacității societății civile la nivel local pentru monitorizarea administrațiilor publice locale”. Proiectul presupune sprijinirea activităților de tip watchdog și advocacy ale ONG-urilor; îmbunătățirea expertizei și capacității ONG-urilor de a monitoriza administrațiile publice raionale/locale și de a propune politici publice locale sustenabile; promovarea și creșterea vizibilității ONG-urilor locale; implicarea și participarea ONG-urilor și a cetățenilor în monitorizarea administrațiilor publice locale.
Proiectul prevede crearea unui consorțiu de organizații din raioanele Basarabeasca, Căușeni și Cimișlia și implementarea unei campanii de monitorizare a APL-urilor cu ajutorul ONG-urilor din consorțiu.
În cadrul acestui proiect, CRPE – R. Moldova este în căutarea unui trainer/formator din Republica Moldova cu experiență în domeniul administrației publice locale și activismului civic pentru organizarea a trei programe online de training de 1 zi (6 ore) dedicate ONG-urilor, dar și cetățenilor/activiștilor civici din raioanele Basarabeasca, Căușeni și Cimișlia. Organizarea sesiunilor de training va avea loc în colaborare cu un trainer din România.
Training-ul trebuie să acopere următoarele tematici:
- modul de funcționare a administrațiilor publice locale (legislație, surse de finanțare, cum se iau deciziile la nivel local, obligații legale privind consultarea publicului, accesului la informații de interes public, asigurarea transparenței);
- prezentare de bune practici privind colaborarea ONG-APL în Republica Moldova.
- elaborarea unui plan de monitorizare a APL-urilor și advocacy pentru ONG-urile de la nivel local (cu suportul echipei de proiect și trainerului din România și echipei de proiect).
- cum se pot organiza campanii de advocacy, watchdog și monitorizare la nivel local;
- cum se pot organiza campanii de promovare și vizibilitate la nivel local;
- modalități și sectoare de colaborare dintre ONG-uri și administrațiile publice locale/raionale.
Candidații interesați sunt rugați să trimită până pe 20 octombrie 2020 la adresa: crpemoldova@gmail.com următoarele documente:
- Curriculum Vitae de maxim 3 pagini;
- Un scurt concept al programului de training;
- Un scurt concept privind fișa de monitorizare a APL-urilor de către ONG-urile locale;
- Oferta financiară.
Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne scrieți la adresa indicată până la data de 14 Octombrie 2020.
Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!
No Comment