#PrinMoldovaFărăHartă // Descoperă raionul Rezina în călătoria ta de vară


Există un adevăr general valabil: cu toții iubim să călătorim. #PrinMoldovaFărăHartă îţi propune azi să vizitezi raionul Rezina.

Călătorim pentru impresii unice, experiențe de neuitat, oameni și istorii noi sau pur și simplu pentru doza indispensabilă de aventură. Deci, dacă ai în plan un voiaj prin țară în vacanța de vară și nu știi de unde să începi, atracțiile turistice din raionul Rezina sunt o destinație potrivită pentru tine!

Raionul Rezina este un raion în nord-estul Republicii Moldova cu centrul în orașul omonim, atestat documentar în 1495. Acesta păstrează în hotarele sale o istorie seculară, sate frumoase, oameni buni și tradiții eterne. Așadar, mai jos îți propunem câteva destinații locale care așteaptă să facă parte din itinerarul tău.

I. Hanul lui Hanganu

Pensiunea rurală din satul Lalova farmecă oaspeții cu o priveliște excepțională, bucate tradiționale și Nistrul drag. Situat la 100 km de capitală, hanul se bucură tot mai mult de atenția turiștilor care se pot scălda în bazinul de pe teritoriul pensiunii, pot face un „raid” prin zona locală sau chiar o plimbare pe Nistru cu barca.

Și nu în ultimul rând plăcerea cazării într-in astfel de loc vine la pachet cu gustoasele sarmale, mămăliga, vinul roșu și o ambianță ospitalieră.

II. Mănăstirea Țâpova

Poteca bătătorită de pe malul abrupt al Nistrului îndreaptă pasul călătorului către un peisaj paradisiac dominat de străvechea mănăstire rupestră Țâpova.

Această fortăreață duhovnicească săpată în stâncă le-a servit moldovenilor veacuri la rând drept scut de apărare în lupta lor dârză pentru libertate. Poteci înguste, încărcate de taine, te poartă printre stânci rezistente și ivesc pe neașteptate maluri primejdioase de prăpastii, un impresionant muzeu în aer liber.

III. Câmpul de levănțică din satul Mincenii de Jos

Câmpul a fost plantat în anul 2000, în urma unei investiții din Marea Britanie și iată că azi este în toiul sezonului de înflorire și așteaptă turiștii pentru a savura mirosul îmbietor de lavandă. Totodată lanul mai este folosit în scop comercial,datorită uleiului care poate fi extras, dar și a antioxidanților.  

IV. Mini fabrica de cașcaval din satul Horodiște

Fabrica a fost deschisă de către un bucătar francez din orașul Lyon, fiind urmată de un local  în stil franțuzesc, unde vizitatorilor le sunt servite brânzeturi împreună cu vin, dulcețuri sau pâine. Astfel,dacă ai plănuit o călătorie în Franța, iar pandemia ți-a anulat-o, poți să te simți în țara cașcavalurilor chiar la tine acasă.

V. Cascadele râulețului Saharna

Râulețul Saharna, care traversează rezervația peisagistică cu același nume, întâlnește în drumul său adevărate perle geografice. Printre ele se numără un defileu stâncos cu peșteri, versanți cu o pădure de stejar pufos, dealuri abrubte, complexul  monastic Saharna și cel mai important – propriile cascade.

Cele 22 de cascade dintre care cea mai mare are o înălțime de 5 metri te uimesc prin șopotul tihnit, prielnic regăsirii și contemplării.

Vizitând aceste locații, o veritabilă carte de vizită a spiritualității naționale și un adevărat vestigiu cultural vei avea parte de o expriență unică și momente frumoase.

Îți dorim o călătorie fermecată și nu uita să ne lași un mesaj despre aventura ta pe pagina noastră de Facebook sau Instagram !

Reporter Youth.md: Vașciuc Cristina

Fii patriotul de care țara are nevoie. Prin intermediul #PrinMoldovaFărăHartă reporterii Youth.md te încurajează să călătorești, mai întâi de toate, la tine acasă. Noi venim cu sugestii și detalii, tu vino cu dragostea de moldovean!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Mentor Cafe: Cunoaște mai bine limbajul de programare Java
Next Cunoaște secretele unui discurs cu impact, la un webinar cu Ovidiu Oltean
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply