Vino la workshop-ul „Food for Thought” și învăță cum să cultivi o relație cu hrana bazată pe simplitate, echilibru și încredere

activeco, food for thoughts, ecovisio, workshop, alimentare sanatoasa

Vino la workshop-ul „Food for Thought” din cadrul activEco și învăță cum să cultivi o relație cu hrana bazată pe simplitate, echilibru și încredere în sursele acesteia.

Înscrierile se fac online până la 16 septembrie, prin completarea formularului disponibil aici.

În cadrul celor trei zile de workshop, se va aborda mai multe aspecte ale unei alimentații sănătoase, începând din grădină și până ajunge în farfuria noastră. Vei afla despre cum poți să-ți crești propriile alimente, chiar și locuind la apartament, cum să alegi mâncarea pe care o cumperi, cum s-o prepari cu dibăcie și cum să-i prelungești durata de viață ca să te bucuri de ea mai mult și să  arunci mai puțin.

Acest ultim aspect este foarte important, în condițiile în care doar în Chișinău se aruncă zilnic peste 200 de tone de mâncare. Pentru a contribui la scăderea acestei cifre, vei afla nu doar cum să conservăm alimentele și bucatele prin diverse căi naturale, ci și metode simple de a transforma deșeurile alimentare în compost, care va ajuta o nouă roadă să crească frumos.

Activitățile practice vor fi sarea și piperul „Food for Thought”, sub îndrumarea celor doi facilitatori și a experților invitați să împărtășeașcă pe diverse teme ale workshop-ului. Participanții care vor dori să lucreze mai departe pe temele workshop-ului vor primi susținerea unui mentor cu experiență pentru a-și implementa proiectul, precum și un mic buget de pornire din partea organizatorilor.

Ce vei câștiga de pe urma workshop-ului „Food for Thought”:

  • vei căpăta abilități practice în ce privește hrana, esențiale unui trai activ și sănătos;
  • vei descoperi moduri accesibile de a te bucura de alimente produse local și natural, pe tot parcursul anului;
  • vei învăța cum să adopți  un stil de viață durabil, cu un impact minim asupra mediului;
  • vei fi mai conectat la sistemul alimentar și vei căpăta o mai bună înțelegere a mecanismelor implicate;
  • vei cunoaște oameni care-ți împărtășesc valorile, pasionați de producerea hranei în comunități;
  • vei avea contact cu diverse organizații, grupuri și experți activi în acest domeniu, la care poți găsi resurse și oportunități valoroase.

Dacă-ți sună bine toate acestea și ai între 18-30 de ani, înscrie-te până pe 16 septembri aici.

Participarea este gratuită, iar cazarea și mesele (sănătoase) vor fi asigurate de organizatori. Pentru cei din afara Chișinăului se decontează costurile de transport.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la MediaLab și învață să fotografiezi, să filmezi și să montezi un produs video
Next Clubul Consulilor Onorifici „DIALOGUE 2018” și CNTM lansează un concurs pentru tineri
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply