7 lucruri curioase pe care tinerii le vor găsi la IarmarEco 2021


IarmarEco – Iarmarocul Oportunităților Ecologice și al Antreprenoriatului Social – este un eveniment anual socio-cultural unde cumpărătorii care prețuiesc produsele de calitate se întâlnesc cu producătorii locali. Evenimentul din acest an va avea loc pe 26 septembrie între orele 11:00 și 18:00 în parcul Valea Trandafirilor.

Urmărește articolul de mai jos pentru a face cunoștință cu câteva dintre bunurile pe care le poți găsi la IarmarEco:

Bijuterii din componente electronice reciclate

sursa: BeautiT Designer Jewelry & Accessories

Cei de la BeautiT Designer Jewelry & Accessories dăruiesc o nouă viață pieselor vechi ale computerelor, creând aceste accesorii neobișnuite și ecologice. Producătorii reutilizează plăci de bază, carduri de memorie, procesoare și circuite pentru a crea pandantive, cercei, ace de cravată, și broșe.

Jucării eco din lemn 

sursa: eco_toys_md

Lemnul este un material natural, biodegradabil, superior multor materiale în ceea ce privește sustenabilitatea și compatibilitatea cu mediul înconjurător. Jucăriile din lemn sunt ecologice, durabile și ușor de întreținut. De asemenea, ele sunt plăcute la atingere și stimulează simțul tactil. Puzzle-urile,de exemplu, încurajează creativitatea și ingeniozitatea. 

Alimente deshidratate

sursa: Flavorya

Uscarea sau deshidratarea este cea mai simplă metodă de conservare a alimentelor prin eliminarea excesului de umezeală din produs. Fără adaos de aditivi, deshidratarea previne în mod natural dezvoltarea microorganismelor și a bacteriilor. Fructele și legumele, transformate în foițe subțiri ușor de consumat, își păstrează aroma și conținutul de nutrienți, enzime și vitamine. Vă puteți înfrupta din astfel de produse procurându-le de la un șir de expozanți din cadrul evenimentului.

Produse din plastic reciclat

sursa: Tinerii pentru ECO plastic

Pentru cei de la TEP (Tinerii pentru ECO plastic) plasticul nu este gunoi, ci un material prețios. Aceștia reciclează plasticul uzat creând obiecte și bijuterii noi. Pe lângă reciclarea propriu zisă, TEP predă lecții în școli despre plastic și mediu, include persoanele cu dizabilități în procesul reciclării, organizează excursii în atelier, crește comunitatea donatorilor de plastic și duce un rol activ în viața socială.

Gelato natural și sorbeturi

sursa: Mam’s Gelato

Gelato este un desert înghețat de origine italiană. În general, acesta este mai scăzut în grăsimi și conține de obicei cu 70% mai puțin aer și mai multă aromă decât alte tipuri de deserturi congelate. Aceste proprietăți îi oferă o densitate și o textură care îl diferențiază de alte înghețate. Cu atât mai plăcut este să consumi un astfel de deliciu produs din ingrediente naturale de antreprenorii locali de la IarmarEco!

Bijuterii cu plante naturale

sursa: Lurity Hand Made

Aceste bijuterii handmade sunt confecționate dintr-un strat de rășină epoxidică și plante naturale uscate. Conform producătorilor, Lurity Hand Made, toate modelele din colecție sunt absolut diferite unele de altele și într-un singur exemplar. Florile uscate din bijuterii își apropie proprietarii de natură.

Ambalaje bio

sursa: greenpack.md

Dacă vrei să renunți la plastic și să începi să duci un mod de viață mai ecologic, la IarmarEco poți găsi expozanți care vând ambalaje alternative pentru păstrarea alimentelor. Produsele lor sunt 100% biodegradabile și compostabile. Printre acestea se numără: sacoșe pentru cumpărături, paie din hârtie, caserole și boluri pentru supă din trestie de zahăr și genți reutilizabile și reciclabile. 

Dacă te interesează produsele descrise mai sus și vrei să susții afacerile locale și ecologice vino duminică, pe 26 septembrie în Parcul Valea Trandafirilor, la IarmarEco! Aici ai șansa să faci cunoștință cu un mod de viață mai sustenabil și cu producători locali și organizațiile active din toată Moldova.

Vezi și:

Reportaj social // De ce reciclarea este o necesitate în RM?

Eveniment pentru amatorii de lectură și ecologie: carte pentru fapte la IarmarEco 2021

Vino la IarmarEco 2021 – un iarmaroc pentru oameni, torbe și suflet!

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile și materialele disponibile pentru tine!

Reporter Youth.md: Maria Ciobanu

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cea mai mică carte din lume poate intra prin urechea unui ac
Next ERIM: Granturi pentru campanii de informare despre pandemia COVID-19
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =