5 modalități de a-ți îmbunătăți încrederea în sine înainte de a merge la universitate


Mersul la universitate poate fi o provocare chiar și pentru cel mai încrezut student. Alegerea specialității, găsirea unui job part time și gestionarea finanțelor ți se vor părea imposibile fără încrederea în sine.

Urmărește sfaturile de mai jos pentru a-ți spori încrederea înainte de a începe universitatea.

  1. Postura corpului

Specialiștii susțin că poziția unui individ nu reflectă doar nivelul de încredere sau insecuritate. Postura corpului trimite mesaje către creier, informându-l despre starea actuală exactă. Acestea fiind spuse, dacă ai nevoie să te simți încrezător, poziția ta trebuie să trimită acest mesaj creierului. Picioarele pe pământ, corpul relaxat, postura deschisă și un zâmbet sunt ideale în acest proces.

  1. Activități fizice regulate

Activitățile fizice au efect puternic asupra încrederii de sine. Sportul regulat eliberează endorfina, care la rândul ei interacționează cu receptori din creier. Acest lucru creează o stare plăcută de spirit și o percepție mai optimistă asupra propriei persoane.

Când sportul devine o activitate regulată, starea fizică se va îmbunătăți și te vei simți mult mai motivat/ă să acționezi în moduri care construiesc încrederea în sine.

  1. Asumă-ți riscuri și fă greșeli

Uitându-ne la lumea exterioară, deseori ne gândim: „toți oamenii sunt mai fericiți, mai frumoși, mai creativi, mai activi, mai de succes decât mine. Eu nu sunt suficient de bun/ă pentru a fi ca ei”. Ce nu luăm în considerare de multe ori este că greșeala este inerentă succesului. Pentru a ne atinge obiectivele și potențialul, trebuie să muncim din greu și să ne înfruntăm slăbiciunile. Chiar și cei mai excepționali profesioniști ai anumitor industrii au dus lupte interne, pe care le-au câștigat și din care s-au dezvoltat.

Dă-ți voie să joci rolul de novice. Acceptă că este în regulă să nu fii perfect/ă. Când ieși din zona de confort și începi ceva nou, își extinzi propriile limite. Atunci când finalizezi cu succes, îți construiești încrederea în sine.

  1. Clarifică-ți obiectivele

Încrederea în sine se construiește prin progres către îndeplinirea unor obiective semnificative pentru dezvoltarea noastră. Stabilește-ți obiective clare, specifice, măsurabile, relevante și realizabile. Aceste tipuri de obiective conduc la realizări consecvente și considerabile.

Când te îmbarci în procesul de stabilire a obiectivelor, ia în considerare valorile tale de bază, precum și așteptările pe care le ai în decursul vieții. Apoi planifică-ți pași de acțiune spre îndeplinirea acestor așteptări. Definirea unei misiuni personale este o metodă perfectă de a da o direcție întregului plan de acțiune.

  1. Dialog interior pozitiv

Feedback-ul pozitiv, obținut din exterior, este întotdeauna un dar binevenit. Cu toate acestea, căutarea validării externe poate fi o capcană.

Poartă dialoguri cu sine pline de compasiune, bunătate și încurajare. Oferă-ți validare. La urma urmei, cea mai importantă relație pe care o ai în viață este cu propria persoană.

Nu ezita să ne urmăresti și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter: Ivanov Afina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 5 recomandări pentru alegerea unei cariere potrivite și de succes
Next Eveniment pentru ONG-uri: Cum gestionăm corect resursele financiare?
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + nineteen =