Cărțile oferă nenumărate beneficii care contribuie la menținerea sănătății emoționale, mentale și fizice. Printre acestea se numără: reducerea nivelului de stres, scăderea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, prevenirea declinului cognitiv pe măsură ce îmbătrânești și combaterea simptomelor depresiei. De aceea, se recomandă să practicăm mai des această activitate sănătoasă.
Urmărește articolul de mai jos pentru a face cunoștință cu câteva cărți care îți pot prelungi viața:
„Dirk Gently. Agenția de investigații holistice” de Douglas Adams
Ce au în comun o pisica moartă, un băiat care știe totul despre calculatoare, un călugăr care crede că lumea e roz, mecanica cuantică, poetul Samuel Taylor Coleridge și pizza? Aparent nu foarte multe: până când Dirk Gently, detectiv particular; își propune să demonstreze interconectivitatea tuturor lucrurilor rezolvând o crimă misterioasă, ajutând un profesor misterios, deslușind un mister și mai misterios și mâncând multă pizza.
Iar între timp trebuie să salveze și întreaga omenire (fără să tarifeze suplimentar). Pentru a afla mai multe, citiți această cartea sau, și mai bine, contactați Agenția de Investigații Holistice.
Autorul cărții și a faimosului roman „Ghidul autostopistului galactic”, Douglas Adams, este îndeosebi apreciat pentru stilul său neobișnuit de a scrie, plin de spirit, ironie și comedie neagră, tipic umorului clasic britanic.
„Familia mea și alte animale” de Gerald Durrell
Atunci când excentrica familie Durrell nu mai suportă deprimanta climă britanică, face ceea ce orice familie rezonabilă ar face: își vinde casa din Anglia și se mută cu tot cu cățel în însorita insulă grecească Corfu. Pentru Gerry; în vârstă de zece ani, acesta este începutul unei perioade magice și pline de aventuri.
Întâlnirea dintre fabuloasa menajerie pe care Gerry o aduce în casă și originala lui familie dă naștere unei serii de catastrofe irezistibil de comice: șerpi salvați de insolație care ajung în cadă; cutii de chibrituri pline cu scorpioni mișunând pe masă la micul dejun; două coțofene care devastează casa și se îmbată criță la o petrecere.
Bazat pe pe o familie reală, îndrăgitul roman are multe ecranizări, cea mai recentă fiind serialul The Durrells.
„Jurnalul unui pelerinaj” de Jerome K. Jerome
Această carte, inclusă în volumul „Gândurile trândave ale unui pierde-vară” de același autor; povestește despre peripețiile personajului principal; locuitor al Marii Britanii, care este invitat de către amicul său la un spectacol în Oberammergau (Germania).
Personajul acceptă invitația doar pentru a scăpa de sâcâiala provocată de vizita unei mătuși și pe parcursul întregii călătorii ironizează diferențele culturale dintre englezi și alte popoare. Cu ajutorul acestei cărți veți avea parte de o călătorie amuzantă, fără a ieși din casă. Aici, de asemenea, este prezent umorul clasic britanic.
„Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău” de Fredrik Backman
Elsa are șapte ani și o inteligență tăioasă și necruțătoare care o face să fie diferită; dar și marginalizată. Singura care o înțelege și care-i cultivă aplombul este bunica; fost medic în zone calamitate, privită la rândul ei de ceilalți drept o nebună excentrică.
Pentru că „toți copiii au nevoie de supereroi“, bunica inventează pentru Elsa povești unde toată lumea este diferită și nimeni nu trebuie să fie normal, iar scopul este să o pregătească pentru ceea ce urmează să afle și să i se întâmple în viață.
„Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău” nu doar vă va provoca atât râsul, cât și plânsul, dar și vă va învăța despre diversitate și acceptare.
„Cianură pentru un surâs” de Rodica Ojog-Brașoveanu
Într-un imobil oarecare din strada Crăiței, cu ocazia unei inundații; cinci locatari dau peste două tablouri de o valoare inestimabilă. Cei cinci fac planuri pentru a se îmbogăți, dar, unul câte unul, încep să moară otrăviți. De fiecare dată, cei rămași trebuie să ascundă cadavrele și să fenteze Miliția, ducând mai departe, în paralel, planul pentru a vinde tablourile peste hotare.
Acestea sunt doar 5 dintre nenumărate cărți care vă pot face să vă simțiți bine. Suntem siguri că există nenumărate cărți pentru buna dispoziție care așteaptă să fie descoperite și vă îndemnăm să le citiți pe acelea care vă sunt pe plac!
Vezi și:
5 beneficii ale audiobook-urilor pe care orice iubitor de cărți ar trebui să le cunoască
Sfaturi utile. 5 metode ca să reții informația unei cărți citite
Trei cărți care tratează discriminarea rasială
Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile și materialele disponibile pentru tine!
Reporter: Maria Ciobanu
No Comment