20 site-uri web utile – o „mână de ajutor” pentru elevi şi studenţi


site-uri utile pentru studenti

Timpul din clepsidra verii se scurge și iată-ne în pragul unui nou an școlar. Dacă după acest enunț te-ai gândit la nopți nedormite, un munte de teme pentru acasă și dificultăți la înțelegerea materiei nu te grăbi să te descurajezi fiindcă am găsit soluția perfectă pentru tine. Uite că am realizat o listă care conține site-uri minunate și link-uri pentru studenți sau liceeni, fiind și destul de practice pentru munca școlară. Deci, există un pic din toate pentru toată lumea.

Iată câteva site-uri de care poţi profita:
 • 1. Cheatographyeste un site care colectează bilețele ce cuprind informații despre tot felul de subiecte, din variate domenii, astfel fiind accesibilă realizarea notițelor dar și memorarea mai rapidă a informației.
 • 2. Koofersacest site nu numai că ajută studenții să studieze oferind acces la notițe structurate și examene practice. De asemenea, oferă informații cu privire la evaluările profesorilor, ajută să generezi programul ideal de curs și să găsești locuri de muncă / stagii.
 • 3. Mathway este o soluție gratuită pentru probleme matematice de la algebra de bază la calculul complex cu explicații pas cu pas. Alte alternative sunt Symbolab și Number Empire .
 • 4. CK-12 site-ul oferă o bibliotecă de cursuri,  manuale online gratuite, videoclipuri, exerciții, flashcards și aplicații în limba engleză din peste 5000 de domenii, de la aritmetică la știință, până la istorie și așa mai departe. La fel versiuni asemănătoare sunt Khan Academy, edX sau Course Hero .
 • 5. Prime Rhymeaceastă pagină web funcționează în felul următor: introduci un cuvânt și găsești cuvinte care rimează cu acesta, simplu și rapid, exact de ce ai nevoie pentru o poezie cu rimă reușită.
 • 6. Code Academyeste o platformă interactivă online care oferă cursuri gratuite. Acestea sunt accesibile în 12 limbaje de programare diferite. Cum ar fi: Python, Java, PHP, JavaScript (jQuery, AngularJS, React.js), Ruby, SQL și Sass, precum și HTML și CSS .
 • 7. Duolingoeste un site web și o aplicație gratuită dedicată învățării limbilor străine. Acesta oferă mai mult de 40 de cursuri diferite în 23 de limbi. Site-ul conține și o platformă de traducere a textelor. Dar  și un „centru” de evaluare a competențelor lingvistice.
 • 8. Dafonto pagină web care generează o varietate de tipuri de fonturi, urmată de Google Fonts și Wordmark cu aceeași misiune.
 • 9. Microsoft Academicoperat de compania care aduce Word, PowerPoint și Excel pe ecranul calculatorului tău, site-ul este un instrument de cercetare fiabil și cuprinzător. Bara de căutare extrage conținut din peste 120 de milioane de publicații, inclusiv lucrări științifice, conferințe și reviste. Poți căuta direct după subiect sau după o listă extinsă de domenii de studiu. 
 • 10. Open Textbook Librarypagina conține manuale care au fost finanțate, publicate și licențiate pentru a fi utilizate în mod liber, adaptate și distribuite. Aceste cărți au fost revizuite pentru a le evalua calitatea. Ele pot fi descărcate gratuit, respectiv în limba engleză.
 • 11. Sleepy time –  acest site folosește științele ciclurilor REM (rapid eye movement) pentru a calcula timpul optim în care trebuie să te culci pentru a te simți bine odihnit, mai ales când trebuie să fii treaz la o anumită oră. În paralel cu acest site, mai vin cu o recomandare –  aplicația Alarmy te asigură că te trezești la timp dimineața. Alarma poate fi setată înregistrând o fotografie a unei zone sau camere din casă. Apoi, singurul  mod de a o face să nu mai sune este să te ridici din pat și să mergi să faci o fotografie a zonei înregistrate. Există și alte opțiuni, pe care le poți explora.
 •  12. MyStudyLifeeste o pagină gratuită care permite să îți coordonezii calendarul și lista de sarcini. Este concepută special pentru școli, universități. Un planificator care poate fi personalizat pentru orarele instabile și sarcinile pe termen lung. 
 • 13. Student Recipesacest site oferă peste 5000 de rețete rapide și ușoare pentru studenți de la studenți. Ca student, de multe ori nu ai timp sau bani, dar cu acest site poți găsi o mulțime de rețete care sunt rapide și ușor de gătit, dar mai important, ieftine.

Îți urez un început de an școlar cât mai productiv și interesant! Și nu uita să profiți din plin de site-urile de mai sus. Iar pentru alte informații practice vizitează pagina noastră de Facebook sau Instagram .

Reporter Youth.md: Vașciuc Cristina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Oportunitate pentru antreprenori // Promovează-ți brandul la o expoziție din România
Next Forma organizatorico-juridică potrivită pentru afacerea ta
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *