112 – apelul unic care salvează vieți zilnic


112 este numărul unic pentru apeluri de urgență disponibil gratuit la nivelul întregii țări. Apelați 112, atunci când aveți nevoie de ambulanță, poliție sau pompieri. Acesta poate fi apelat 24 din 24 de ore, de pe orice telefon fix sau mobil, dar este disponibil și prin sms. 112 este utilizat în toate statele membre ale Uniunii Europene. Solicitarea de intervenție se realizează doar prin intermediul acestui număr unic de urgență și nu prin intermediul site-lor web sau altor numere de telefon.

Serviciul național unic pentru apelurile de urgență activează în beneficiul public și are menirea să asigure în mod unitar, profesionist, apărarea vieții și sănătății populației pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Structura organizațională a Serviciului 112 este individuală pentru fiecare țară în parte, având în vedere forma de organizare teritorial-administrativă, caracteristicile geografice și alte necesități individuale, însă scopul principal rămâne acela de a interveni prompt în situații de urgență și de a oferi asistență calificată după necesitate.

Pentru informații suplimentare despre CORONAVIRUS apelați LINIA VERDE a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică: 0 800 12300. Accesând aici puteți afla situația la zi a COVID – 19 în Republica Moldova.

Număr record de apeluri la numărul unic de urgență 112

Pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, Serviciul 112 a înregistrat un procent record de urgențe reale – 57%, situații în care a fost necesară intervenția imediată a serviciilor specializate de urgență.

Dacă în anul în curs, fiecare al doilea apel nu a fost o urgență, lunile septembrie și octombrie demonstrează un număr record de urgențe reale. Media zilnică de apeluri reale recepționate în această perioadă reprezintă aproximativ 4 100 de apeluri.

De cele mai multe, ori cetățenii au solicitat serviciul de Ambulanță. De la începutul lunii octombrie până în prezent, Serviciul 112 a înregistrat o medie zilnică de 2.589 de cazuri medicale.

Totodată, serviciul de Poliţie gestionează aproximativ 750 de cazuri din numărul total de urgențe la numărul unic de urgență 112. Cele mai solicitate intervenții, conform clasificatoarelor evenimentelor, sunt agresiunile, conflictele și accidentele rutiere.

Cu privire la urgențele de pompieri, intervențiile la incendiile de vegetație reprezintă o medie zilnică de aproximativ 17 apeluri.

Sursa: https://112.md/

„Finanțarea pentru proiectul Identifying Positive Health Actions a fost posibilă printr-o subvenție caritabilă oferită de Programul AstraZeneca Young Health prin intermediul Programul de Granturi Globale – Step Up!”

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporteră Youth.md: Berestean Valeria

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Consilierii de ocupare din Cahul și Ungheni participă la un curs de dezvoltare
Next Evenimente online // Palatele ştiute şi neştiute ale Bucureştiului
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 9 =