Sesiune de informare online: Ziua Mondială a Competențelor. Află cum le poți dezvolta


sesiune de informare online ziua mondială a competențelor

Info Centru in Moldova pentru Erasmus+ Tineret și Corpul European de Solidaritate în parteneriat cu Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” pregătește o sesiune de informare online despre Ziua Mondială a Competențelor pentru Tineret 2020.

De ce este importantă Ziua Mondială a Competențelor Tinererilor?

Creșterea șomajului în rândul tinerilor este una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă economiile și societățile din lumea de azi, pentru țările dezvoltate și în curs de dezvoltare. Cele mai recente tendințe globale de ocupare a forței de muncă pentru Tineretul 2020: Tehnologie și viitorul locurilor de muncă arată că, începând cu 2017, a existat o tendință ascendentă a numărului de tineri care nu ocupă locuri de muncă, educație sau formare (NEET).

În 2016, existau 259 de milioane de tineri clasificați NEET – un număr care a ajuns la aproximativ 267 de milioane în 2019 și este prevăzut să urce în continuare la aproximativ 273 de milioane în 2021. În ceea ce privește procentul, tendința a fost, de asemenea, ușor în creștere de la 21,7. % în 2015 până la 22,4% în 2020 – ceea ce înseamnă că obiectivul internațional de reducere a ratei NEET până în 2020 va fi ratat.

Desemnată de Adunarea Generală din 2014, Ziua Mondială a Competențelor pentru Tineret este o oportunitate pentru tineri, instituții de formare și formare tehnică și profesională și părțile interesate din sectorul public și privat să recunoască și să sărbătorească importanța dotării tinerilor cu abilități pentru ocuparea forței de muncă, muncă decentă și antreprenoriat.

Alătură-te evenimentului online și descoperă mai multe despre competențele cheie și cum le poți dezvolta!

Această sesiune de informare online va avea loc pe 15 iulie 2020, ora: 14:00.

Link de înregistrare la ZOOM: https://zoom.us/meeting/register/tJAkd–hrDMtHNAiaUeG9Am674JhcGxUnBLT

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Previous ZIP Fashion Photography Contest 2020 pentru tinerii interesați de fotografia fashion
Next #PrindeȘansa: sesiune de informare despre U-Report
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *