Joi, 27 ianuarie 2021 la ora 14.00, str. Studenților 9/9, bl. 5, aul.120 și online pe platforma MS Teams, în cadrul proiectului 2SOFT/1.2/83 „INTELLIGENT VALORISATION OF AGRO-FOOD INDUSTRIAL WASTES (INTELWASTES)”, Program Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, va fi organizat Workshop-ul „Ghidul de Bune Practici privind gestionarea deșeurilor industriale agroalimentare”.
Agenda
Cuvînt de deschidere a workshopului „Ghidul de Bune Practici privind gestionarea deșeurilor industriale agroalimentare”. Prof. Rodica Sturza, conf. Antoanela Patraș.
Introducere. Argumentarea necesitatii acestui Ghid, contextul. Prof. Deseatnicov Olga, prof. Balanuță Anatol.
Fișa tehnologică nr. 1. Valorificarea tescovinei de struguri și a drojdiei de vin. Generalități. Conf. Țislinschi Natalia.
Fișa tehnologică nr. 2. Compostarea sau metanizarea tescovinei de struguri. Melenciuc Mihai
Fișa tehnologică nr. 3. Separarea și uscarea semințelor de struguri. Balan Mihail
Fișa tehnologică nr. 4. Împrăștierea (difuzarea) tescovinei de struguri. Vișanu Vitalii.
Fișa tehnologică nr. 5. Extragerea compușilor bioactivi din deșeuri agroindustriale. Conf. Baerle Alexei.
Fișa tehnologică nr. 6. Asigurarea condițiilor optime de extracție a substanțelor bioactive din tescovină de struguri. Conf. Scutaru Iurie, conf. Druță Vadim.
Fișa tehnologică nr. 7. Fabricarea sorbenților din reziduuri agroindustriale. Conf. Patraș Antoanela, echipa IULS.
Fișa tehnologică nr. 8. Utilizarea reziduurilor agroindustriare pentru obținerea composturilor. Responsabil – Patraș Antoanela, echipa IULS
ORGANIZATORI
1. Universitatea Tehnică a Moldovei (Lider)
2. Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași (IULS), Iași, România (Partener)
Pentru participarea online, accesați linkul https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/
Sursa: utm.md
Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!
No Comment