Tu știai? Curiozități despre țara poeților și înțelepților


curiozităti germania

Nu de puţine ori Germania a fost numită ţara poeţilor și înţelepţilor. Acest lucru nu este surprinzător, pentru că o mulțime de compozitori cu renume sunt din Germania (Bach, Schumann, Mendelssohn, Handel, Beethoven, Wagner, Brahms, și altele). Şi anume filozofii germani sunt cei mai cunoscuţi în toată lumea (Kant, Nietzsche, Hegel, Heidegger, Schopenhauer), iar lucrările lor de mult timp sunt împrumutate pentru citate. Dar ce mai știm noi despre Germania?

  1. Pentru a conduce bicicleta, copilul este obligat să susţină un examen pentru obţinerea permisului de conducere pentru bicicletă.
  2. Mulți germani fără adăpost adoptă câini, căci pentru întreținerea lor li se dau bani.
  3. Cea mai înaltă biserică din lume se află în Germania. Aceasta este catedrala Ulm şi are înălțimea de 161,5 metri.
  4. În Hamburg sunt aproximativ 2500 de poduri.
  5. Poşta Germaniei este unul dintre cele mai operaţionale servicii din lume, şi are aproximativ o jumătate de milion de angajați și 95% din scrisorile din țară ajung a doua zi.
  6. Prima carte tipărită a apărut în limba germană. Aceasta a fost Biblia, care a fost lansată de inventatorul tiparului Johann Gutenberg.
  7. Cuvântul drachenfutter înseamnă „hrana dragonului“. Deci, aşa numesc germanii cadourile dăruite soţiilor după ce au comis o gafă.
  8. Germania este ţara cu cea mai mare populație din UE.
  9. Cel mai lung cuvânt care există în limba germană este Rechtsschutzversicherungsgesellschaften. Acesta înseamnă „societățile de asigurare care oferă protecție juridică.
  10. În fiecare an, în Germania se consumă mai mult de 800 milioane de Currywurst. Acesta este un fast-food din cârnat cu condimente. În Berlin, există chiar și un muzeu dedicat acestei gustări.

Pentru mai multe articole și oportunități, urmărește paginile de Facebook și Instagram Youth.md.

Reporter Youth.md: Berehoi Laura

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ce este asigurarea medicală?
Next „International Language Café” revine în mediul fizic. Implică-te și tu!
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three − 2 =