Training de educație media pentru tinerii din Sireţi. Vezi cum a fost

tineri , training, CMT

sursa: voceatinerilor.md

În cadrul Liceului Teoretic „Sireți” din satul Sireți, raionul Strășeni, a avut loc un training despre educație media, organizat de Centrul Media pentru Tineri.

Pe parcursul a două zile, tinerii au avut ocazia să înveţe despre cum poate fi scris un material jurnalistic bun, cum să navigeze în siguranță  online, cum să facă corect fotografii și cum să nu fie manipulați prin intermediul diferitor imagini.

În prima zi, tinerii au aflat care sunt componentele principale ale unei știri și cum pot să deosebească o informație adevărată de una falsă. De asemenea, au fost instruiți şi cum să navigeze în siguranță pe Internet și ce informații trebuie să publice pe rețelele sociale.

A doua zi, tinerii  au învățat că fotografiile pot fi trucate și pot manipula. Trainerii le-au prezentat principalele detalii la care ar trebui să atragem atenția pentru a recunoaște o fotografie falsă.

Pe lângă partea teoretică participanţii au avut ocazia să fie şi în rol de jurnaliști. În cadrul lucrului în echipă, au identificat subiecte pentru materiale jurnalistice, au mers în teritoriu pentru a documenta subiectele și, ulterior, au scris articole.

 

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Devino voluntar la Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii. Criteriile de selecție
Next Vezi cine sunt finaliştii Programului Burse de Merit - 2017
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 6 =