Tinzi spre apogeul lumii antreprenoriale? 21 sfaturi pentru un antreprenor de succes


Pentru ca parcursul tău antreprenorial să fie unul progresiv, ți-am pregatit câteva sfaturi de care e inevitabil să ții cont pentru un antreprenor de succes.

Odată ce ai pășit în lumea antreprenorială, e inevitabil să înțelegi că succesul solicită multă muncă, dedicare și perseverență.

1. Ocupă-te de ceea ce îți stârnește interes.

Nu există nicio îndoială că conducerea unei afaceri necesită mult timp. Steve Jobs a remarcat că singura modalitate de a fi satisfăcut în viața este să faci o muncă în care crezi și care îți place cu adevărat.

2. Asumă-ți riscuri.

Nu știm niciodată rezultatul eforturilor noastre decât dacă le expunem practic. Jeff Bezos ne îndeamnă să luăm în considerare principiul “take the risk or lose the chance”.

3. Ai încredere în tine.

Încrederea în sine este prima cerinţă a marilor realizări. Lipsa încrederii în sine a ruinat mai multe vise decât eşecul. Dacă te vei încrede în “eu pot” vei găsi o multime de soluții pentru rezolvarea dilemelor și îți vei atinge în mod cert obiectivele. În caz contrar, vei găsi doar scuze și vei rata toate oportunitățile de extindere și dezvoltare.

5. Crează-ți o viziune.

Fondatorul și CEO-ul Tumblr, David Karp, observă că un antreprenor este persoana care are o viziune pentru ceva și o dorință de a-l crea. Păstrează claritatea viziunii constant.

7. Înfruntă-ți fricile.

Depășirea fricii nu este ușoară, dar este inevitabilă. Neînfricarea este ca un mușchi – cu cât o stimulezi mai mult, cu atât va devenit mai puternică.

8. Acționează!

Lumea este plină de idei grozave, dar succesul nu vine decât prin acțiune. Walt Disney propune cel mai simplu mod de a acționa eficient: renunță la teorie și începe să aplici propriu-zis. Acest lucru este valabil și pentru succesul tău.

9. “Take your time”

Este imposibil să ajungi la succes imediat. Permite-ți să fii un începător, analizează , controlează și delectează procesul. Messi: “Am avut nevoie de 17 ani si 114 zile ca să devin un succes peste noapte”. Să nu îți fie teamă să investești timp în afacerea/compania ta.

10. Gestionează-ți energia, nu timpul.

Energia ta limitează ceea ce poți face cu timpul, deci gestionează-o cu prudență.

11. Construiește-ti o echipă grozavă.

Este mult mai complicat să reușești solitar în afaceri, iar cei care încearcă, de obicei pierd împotriva unei echipe. Construiește-ți propria echipă operantă pentru a-ți consolida succesul.

12. Angajează caractere.

Pe măsură ce îți construiești echipa, angajează după principiul: caracter și valori. Poți instrui și dezvolta oricând abilitățile angajatului, dar nu poți schimba valorile sau caracterul cuiva încât să se potrivească cu cele ale companiei tale.

13. Elaborează un plan de strângere a resurselor.

Richard Harroch, un capitalist asumat, oferă acest sfat pentru tinerii antreprenori: „Este aproape întotdeauna mai greu să strângi capital decât crezi că ar fi, și durează întotdeauna mai mult. De aceea pregătește-te persuasiv pentru asta.”

14. Setează-ți ferm obiectivele.

Ryan Allis, co-fondator al iContact, subliniază că având o finalitate în minte în fiecare zi, îți poți atinge mult mai ușor scopul. Stabilește-ți categoric obiectivele și evocă-le în fiecare zi.

15. Învață din greșeli.

Mulți antreprenori indică greșelile ca fiind cel mai bun profesor al lor. Când înveți din greșelile tale, te apropii de succes.

16. Cunoaște-ți clientul.

Dave Thomas, fondatorul companiei Wendy, a menționat că cunoașterea clientului este una dintre cele trei chei ale succesului. Cunoaște-ți pe clienții, pentru că astfel le vei putea oferi soluțiile de care au nevoie.

17. Învață din reclamații.

Bill Gates susține că clienții nefericiți sunt cea mai mare sursă de învățare. Acceptă și analizează obiectiv reclamațiile lor ca să reușești să soluționezi lacunele reliefante.

18. Solicită feedback și sugestii clienților.

Presupunând ceea ce doresc sau au nevoie clienții nu îți va aduce prea mult succes. Este esențial să îți întrebi direct clienții și să te conformezi cerințelor în corelație cu raționamentul format.

19. Cheltuie rațional.

Când cheltui sau investești banii într-o afacere/proiect, ai grijă să o faci rezonabil.

20. Studiază-ți industria.

Tony Hsieh, fondatorul Zappos, a spus: „Nu jucați jocuri pe care nu le înțelegeți, chiar dacă vedeți o mulțime de oameni care câștigă bani din ele.” Înțelegerea cu adevărat a industriei va oferi un fundament ferm și succesiune afacerii tale.

21. Livrează mai mult decât este așteptat.

Pagina Larry Google încurajează antreprenorii să furnizeze mai mult decât se așteaptă clienții. Este o modalitate excelentă de a te face remarcat în industria ta și de a construi o urmărire fidelă a adepților.

A fi un antreprenor de succes necesită multă muncă, multă viziune și multă perseverență. Aceste 21 de sfaturi, de la antreprenori care au găsit deja succes, vă vor ajuta să parcurgeți calea mult mai ușor.

Care este sfatul tău de succes preferat pentru un antreprenor? Împărtășiți-l mai jos în secțiunea de comentarii de mai jos.

Reporter Youth.md: Rotari Valeria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Concurs de selectare a APL-urilor/grupuri de APL-uri partenere
Next #PrindeȘansa // 5 interviuri cu 5 studenți internaționali. Află ce ți-a pregătit Youth.md și de această dată
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply