Python – 10 lucruri captivante despre acest limbaj de programare


python limbaj de programare

Python este un limbaj puternic de programare multi-paradigmă, ce se potrivește ideal pentru elaborarea programelor și scenariilor individuale. Acesta este unul din cele mai căutate și utilizate limbaje de programare, fiind folosit cel mai des de către angajatorii din sfera tehnologiei informaționale, mai ales în back-end web development. Astfel datorită creșterii sale din ultimii ani, am decis să vă prezentăm câteva facte interesante despre acesta!

Facte interesante din Python:

1. Python este folosit de așa giganți ca Google, Intel, Cisco și Hewlett-Packard. Pe baza lui lucrează platformele YouTube, «VKontakte», DropBox.

2. Numele programului nu provine de la cel al șerpilor, ci de la grupa britanică de comedie Monty Python din anii 1970. Guido, creatorul programului a fost un mare fan al acestei trupe, inspirându-se în acest mod de la aceștia pentru denumirea propriului proiect.

3. În decembrie 1989 Guido Van Rossum, creatorul acestui limbaj de programare era în căutarea unui hobby pentru perioada sărbătorilor. Astfel se gândise să scrie un nou limbaj de programare care să fie un descendent al ABC și să facă apel și la hackerii Unix / C.

4. Tim Peters, o persoană care a contribuit la comunitatea Python, a scris un poem pe care îl puteți citi dacă tastați “import this” în IDLE.

5. Dacă tastați în Python IDLE “import antigravity“ se va deschide o pagină web cu un comic ce ține de modulul antigravitațional.

6. Spre deosebire de alte limbaje de programare, Python nu acceptă indicii. În schimb, obiectele sunt transmise prin referință.

7. Codul Python arată ca o conversație între un om și o mașină în limba engleză decât o sintaxa complexă urmată de multe limbaje de programare, cum ar fi Java, C ++, C, etc.

8. Cu Python poți crea orice dorești. Acesta poate fi utilizat pentru crearea unei aplicații mobile, a aplicațiilor IoT și web development.

9. Python este disponibil publicului gratuit; nu este nevoie să cumpărați o licență costisitoare. Poate rula pe Windows, Mac, Linux sau orice altă platformă. Programele vor funcționa fără a fi schimbate pentru fiecare mașină.

10. Python oferă posibilitatea de a returna mai multe valori folosind funcții, returnând valoarea sub formă de tuple. Acest lucru nu este posibil în alte limbaje, cum ar fi Java, C, etc.

Reporter Youth.md: Popov Alexandra

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous UE // Selectarea experților care vor oferi servicii de instruire, consultanță privind participarea cetățenilor în procesul decizional
Next „Generația Inteligenței Financiare” - Campanie Națională de educație financiară dedicată elevilor (VIDEO)
Evelina Ciutac
About the author

Evelina Ciutac

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + five =