Podcastul „Fără 3 minute psiholog” te provoacă la o nouă discuție! De data aceasta vorbim despre atașament și modul în care acesta ne influențează relațiile.
Atunci când creăm o relație, putem observa că modul în care noi ne atașăm de o persoană, nu e neapărat și modul în care celălalt ne răspunde. Dacă te-ai întrebat măcar o dată de ce se întâmplă acest lucru, atunci acest episod îți va oferi răspunsul!
Vorbim despre atașamentul în relații (între părinți și copii, între prieteni, cuplu și chiar atașamentul între terapeut și client).
În episodul 4, discutăm despre:
- Cum maimuțele și copii au revoluționat ceea ce știm astăzi despre relații
- De ce partenerul nu îmi va oferi niciodată suficientă dragoste, afecțiune, atenție, comunicare, siguranță, etc. (lista poate continua la nesfârșit)
- Cum e să „lupți” pentru „spațiul personal” în relații, când celălalt vrea mereu să fie alături?
- În ce povești cu unicorni se întâlnește „atașamentul securizant”
- Și ce să faci dacă vrei să lași trecutul în trecut, ca să creezi relații sănătoase, funcționale? (P.S. da, iar vorbim despre terapie, mai exact de terapie de durată)
Alături de tine, vom fi iarăși noi:
- 𝐂𝐚̆𝐭𝐚̆𝐥𝐢𝐧𝐚 – cea cu exemplele din acest episod și onestitatea pe care ne-o putem permite (sau nu) în terapie
- 𝐃𝐚𝐧𝐢𝐞𝐥 – omul care ne povestește cât de des poți să ajungi în spitale, accidente, te fură extratereștrii, când nu răspunzi imediat la telefon părinților
- 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐧𝐚 – experta în evitarea relațiilor de orice gen (omul care cel mai des va aminti tuturor despre „spațiul personal”)
Pune-ți căștile și petrece împreună cu noi, următoarele 30 de minute! (+13 bonus).
Ne poți asculta, accesând următoarele link-uri:
Pe pagina web: https://faratreiminute.buzzsprout.com/
Pe telegram: https://t.me/fara3minutepsiholog
Pe platformele de podcasturi: Spotify, Google Podcast și altele
P.S. Fiecare episod este un îndemn spre a explora un subiect. Iar în fiecare postare, vom veni și cu câteva resurse utile pe care le puteți accesa pentru a afla mai multe detalii și informații decât cele pe care le-am reușit să le menționăm în podcast.
Iată câteva dintre ele:
- J.Bowlby – „Crearea și ruperea legăturilor afective”
- D.J. Wallin – „Atașamentul în psihoterapie”
- G.Chapman – „Cele 5 limbaje ale iubirii”
- Video – „The Science of Attachment – Anxious and Avoidant Loving”
Pentru a beneficia de o consultație gratuită pentru tineri, accesează pagina Centrului de Consiliere și Dezvoltare Personală: www.rethink.center/consilieri
Proiectul este realizat de către Centrul de Consiliere și Dezvoltare Personală REthink cu suportul financiar al European Union in the Republic of Moldova, în cadrul proiectului „Actorii societății civile – promotori ai schimbării în țările Caucazului de Sud și Republica Moldova” implementat de People in Need Moldova.
Mulțumim în mod deosebit și persoanei căreia îi datorăm calitatea produsului final: Mihai Miron, care s-a ocupat de înregistrarea și editarea podcastului.
Parteneri: Youth.md, Asociația Studenților PsyNation, Radio Vocea Speranței.
Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!
No Comment