Perioada de înregistrare pentru Bursele Elvețiene începe chiar acum


Dacă ești un student pasionat de domeniul pe care îl studiezi și te interesează să obții o experiență nouă (cum ar fi o perioadă de studiu petrecută în străinătate), atunci proiectul acesta reprezintă o oportunitate ofertantă pentru tine.

Bursele eligibile sunt:

  • Burse pentru cercetări științifice cu durata de 12 luni . Vârsta limită a candidaților – data de naștere să fie după 31 decembrie 1988. Certificatul de studii universitare trebuie să fie obținut înainte de 31 iulie 2024.
  • Burse pentru studii de doctorat (PhD) pentru cel mult 3 ani. Vârsta limită a candidaților – data de naștere să fie după 31 decembrie 1988. Certificatul de studii universitare trebuie să fie obținut înainte de 31 iulie 2024.
  • Burse pentru studii postdoctorale cu durata de 12 luni. Certificatul de doctorat trebuie să fie obținut după data de 31 decembrie 2020 și înainte de 31 iulie 2024.

În anul academic 2024-2025, Guvernul Elveției nu oferă burse pentru studii de masterat cetățenilor Republicii Moldova. 

O condiție obligatorie pentru a fi un candidat valabil este cunoașterea la nivel înalt a unei limbi străine — franceza, germana, italiana sau engleza, în funcție de universitatea selectată și cerințele acesteia. 

Biroul de cooperare al Elveției în Republica Moldova este autorizat să desfășoare procedura de preselecție și intervievare a candidaților. 

Pentru a obține formularele de participare și ghidul electronic privind condițiile de aplicare, vă rugăm să ne contactați la adresa chisinau@eda.admin.ch. Formularele și ghidul sunt disponibile doar în limba engleză, dar pot fi completate în limba selectată pentru studii.

Dosarele vor fi depuse până pe data de 10 noiembrie 2023 la sediul Biroului de cooperare al Elveției, str. A. Mateevici 23, bloc B, mun. Chișinău. Pentru mai multe detalii verifică site-ul Eda.admin.ch

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Gala Studenților din Republica Moldova dă startul înscrierilor
Next Orange Digital Center: A fost lansat Connector - o comunitate pentru #idei, #oportunități și #studenți
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 5 =