Participă la un concurs de granturi individuale organizat de fundația Soros-Moldova


Fundația Soros-Moldova, anunță un concurs de granturi individuale de cercetare pentru elaborarea unor studii de politici publice. Acest concurs este lansat în cadrul proiectului „Public Policy Fellowship” implementat de Departamentul Buna Guvernare al Fundației Soros Moldova.

Programul de burse își propune să creeze un spațiu pentru cercetare, analiză și cooperare în vederea dezvoltării politicilor publice eficiente, proprii contextului și problemelor actuale din Republica Moldova, prin intermediul tinerilor cercetători, care doresc să-și îmbunătățească capacitățile de analiză și cercetare. Bursierii vor elabora documente de politici cu recomandări clare și fezabile, precum și le vor promova în mediul autorităților publice și a unor grupuri cu putere de influență și decizie.

Scopul inițiativei  este de a crește capacitatea de expertiză în domenii cheie care necesită reformare și să susțină consolidarea capacităților comunității de cercetători pentru a spori calitatea cercetărilor și a documentelor de politici bazate pe date.

Domenii de cercetare

Participanții la concurs vor identifica și conceptualiza probleme specifice cadrului schimbărilor ce au loc în Republica Moldova la momentul actual și vor transpune ideile într-un document de politici publice, pe care îl vor promova prin intermediul unor campanii de advocacy. Se va acorda prioritate propunerilor de cercetare, care prezintă argumente clare vizavi de problema cercetată și au tangență cu următoarele domenii:

  • Guvernare locală
  •  Ocuparea forței de muncă
  • Securitate
  • E-gov și digitalizare
  • Protecția mediului

Condiții de eligibilitate

În cadrul proiectului sunt încurajați să participe tineri cercetători, cetățeni rezidenți ai Republicii Moldova, cu vârsta de până la 35 de ani care au tangențe cu domeniile de cercetare (aceștia pot fi funcționari publici, reprezentanți ai societății civile, academicieni etc. ) sau posedă studii superioare (preferabil masterat) în domeniul, Politici Publice, Relații Internaționale, Drept, Economie, Istorie, Administrare Publică, Jurnalism etc. Pentru eligibilitate, candidații vor demonstra abilități de cercetare și cunoștințe avansate de limbă engleză.

Buget

Cercetătorii selectați vor primi o bursă unică de 1500 USD, oferită în tranșe pentru o perioadă de 9 luni (martie-noiembrie 2019), perioadă în care vor elabora un studiu de politici, vor participa la instruirile organizate în cadrul proiectului și vor prezenta public rezultatele cercetării.

Procedura de participare la concurs

Pentru a participa la concurs, persoanele interesate sunt invitate să prezinte dosarul de participare cu următoarele documente incluse:

  • CV-ul (max. 2 pagini);
  • Scrisoarea de motivare (max. 1 pagină);
  • Lista publicațiilor (care să includă și linkuri de accesare online) (max. 1 pagină);
  • Formularul de aplicare. Candidatul va acorda o atenție deosebită în procesul de completare a formularului. Acesta reprezintă o schiță a conceptului cercetării, astfel încât aceasta să demonstreze abilitățile de cercetare, scriere și cunoașterea metodologiilor științifice. De asemenea, în cazul în care candidatul este acceptat, acesta va continua lucrul asupra lucrării având la bază același concept.

Termenul limită de prezentare a dosarului de participare la concurs este 27 ianuarie 2020. Dosarele expediate după termenul limită vor fi respinse. Vor fi contactate doar persoanele selectate pentru interviu.

Dosarele de participare la concurs vor fi expediate în format electronic în adresa Coordonatoarei de Program, Ana Ursu, aursu@soros.md și la adresa foundation@soros.md cu mențiunea „Concurs – Public Policy Fellowship”.

Mai multe detalii aflii accesânt acest link.

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Posezi abilități de traducere din/în engleză și română? Palladium aganjează traducător!
Next Little People Republica Moldova te provoacă să devii voluntar
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply