Alegerile conduc societatea democratică. Timp de sute de ani, cetățenii statelor lumii au luptat și continuă să o facă, pentru un proces electoral corect și integru, în cadrul căruia fiecare poate să-și exprime decizia politică, indiferent de rasă, etnie, statut social sau sex. În rezultat, sufragiul universal (dreptul egal al fiecărei persoane de a vota) a fost implementat, reprezentând o nouă etapă în procesul de apărare a drepturilor omului.
În prezent, conceptul mondial de vot egal, cu mici excepții, este pus la îndoială. Criticii sufragiului universal nu cred în eficacitatea acestuia și analizează noi metode de a pune în practică democrația reprezentativă. Una din ideile de bază este epistocrația, percepută de unii ca un accelerator al evoluției umane, chiar dacă prezintă un pericol pentru democrație.
Dacă ai între 16-99 de ani și dorești să:
- participi în cadrul primei simulări publice a unui proces electoral din țară
- fii implicat într-un experiment social
- afli despre noțiunea de epistocrație și cum poate fi implementat sistemul în cadrul alegerilor
- îți faci vocea auzită și ascultată, în cadrul unui atelier de discuții de la finele evenimentului, atunci nu rata șansa de a-ți face apariția pe data de 22 februarie, vineri, ora 17:30, la Biblioteca Municipală “B. P. Hașdeu”
Participarea este gratuită.
Decizia îți aparține…
Sau nu?
Link spre eveniment: https://www.facebook.com/events/2120543494922426/
No Comment