Metode de pregătire de examene din perspectiva unui reporter Youth.md


La orice vârstă ar trebui să le susținem, fie că suntem preadolescenţi, tineri cu idei măreţe sau am trecut deja prin multe în viaţă -examenele reprezintă o sursă de stres importantă pentru cei mai mulţi dintre noi. Şi dacă în unele cazuri stresul este reprezentat de un lucru extrem de simplu: lipsa cunoştinţelor, în altele este vorba doar de dorinţa de a obţine rezultate cât mai bune. Cum ne organizăm mai bine în perioada de pregătire de examene?

Nu e de mirare că sunt mulţi oameni care vor să ştie cum să se pregătească pentru examene, astfel încât să aibă şi cunoştinţele necesare şi detaşarea care să-i ajute să evite un blocaj. Ai câteva recomandări în articolul curent pentru a face față cu succes examenelor ce îți apar în calea succesului tău.

Organizează-ți spațiul de studiu

Asigură-te că ai suficient spațiu pentru a-ți întinde manualele și notițele.

  • Ai suficientă lumină?
  • Este scaunul tău confortabil?
  • Sunt jocurile tale pe calculator închise?

Încearcă să scapi de toate distragerile și asigură-te că te simți cât mai confortabil și capabil să te concentrezi pe cât posibil. Pentru unii oameni, acest lucru poate însemna liniște aproape completă, pentru alții, muzica de fundal ajută.

Unii dintre noi au nevoie de ordine și organizare perfectă pentru a se concentra, în timp ce alții se simt mai bine într-un mediu mai aglomerat.

Gândește-te la ceea ce funcționează pentru tine și fă-ți timp pentru a le face corect în procesul de pregătire de examene.

Amenajarea biroului pentru a crea un spatiu de lucru care ne inspira |  Infocasa

Folosește organigrame și diagrame

Ajutoarele vizuale pot fi de mare utilitate la revizuire. La începutul unui subiect, provoacă-te să notezi tot ce știi deja despre un subiect – și apoi evidențiază unde se află lacunele. Mai aproape de examen, condensează-ți notițele de revizuire în diagrame de o pagină. Prezentarea ideilor în acest format scurt te poate ajuta să îți amintești rapid tot ce trebuie să știi în timpul examenului.

Diagrame - Office.com

Exersează rezolvând examenele din anii precedenți

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a te pregăti pentru examene este să exersezi luarea versiunilor anterioare. Acest lucru te ajută să te obișnuiești cu formatul întrebărilor și, dacă te pregătești în mod independent, poate fi, de asemenea, o bună practică pentru a te asigura că acorzi timpul potrivit pentru fiecare secțiune.

Practică?... Am câteva întrebări - SiSC

Organizează grupuri de studiu cu prietenii

Întâlnește-te cu prietenii pentru o sesiune de studiu. Este posibil să aveți întrebări la care ceilalți au răspunsuri și invers. Atâta timp cât te asiguri că rămâi concentrat pe subiect pentru o perioadă de timp convenită, aceasta poate fi una dintre cele mai eficiente modalități de a te provoca.

Instrumente de studiu online: Studiul in grup - Campuscluj.ro

Explică-le celorlalți răspunsurile tale

Părinții, frații și surorile mai mici te pot ajuta în timpul de pregătire pentru examen. Explică-le un răspuns la o întrebare. Acest lucru te va ajuta să înțelege clar în cap și, de asemenea, să evidențiezi orice domeniu în care ai nevoie de mai multă muncă.

invatatoare si elev la tabla - Scoala Intuitext - Inveti cu placere

Oferă-ți pauze regulate

Deși ai putea crede că cel mai bine este să studiezi cât mai multe ore posibil, acest lucru poate fi, de fapt, contraproductiv. Dacă te-ai antrena pentru un maraton, nu ai încerca să alergi 24 de ore pe zi. De asemenea, studiile au arătat că pentru păstrarea pe termen lung a cunoștințelor, pauzele regulate ajută cu adevărat.

  • Toată lumea este diferită, așa că dezvoltă o rutină de studiu care să funcționeze pentru tine. Dacă studiezi mai bine dimineața, începe devreme înainte de a lua o pauză la prânz. Sau, dacă ești mai productiv noaptea, ia o pauză mai mare mai devreme, astfel încât să fii gata să lucrezi mai intens seara.
  • Încercearcă să nu te învinovățești că petreci ceva timp afară, bucurându-te de soare, în loc să stai aplecat asupra manualelor. Amintește-ți că vitamina D este importantă pentru un creier sănătos.
Оператор break Java

Planifică-ți ziua examenului

Asigură-te că pregătești totul cu mult înainte de examen – nu lăsa lucrul cu o zi înainte pentru a realiza brusc că nu știi drumul sau ce ar trebui să aduci. Verifică toate regulile și cerințele și planifică-ți ruta și durata călătoriei. Dacă este posibil, fă un test al călătoriei. Dacă nu, scrie-ți instrucțiuni clare.

  • Află cât timp va dura până ajungi acolo – apoi adăugă ceva timp suplimentar. Chiar nu vrei să ajungi după ce ai fost nevoit să fugi la jumătatea drumului sau să te simți obosit din cauza pierderii drumului. De asemenea, poți face planuri să mergi la examen cu prietenii sau colegii de clasă, atâta timp cât știi că este posibil să fiți punctuali.
Planificare Financiara | ABC-ul investitiilor | Scoala de bani | BCR

Bea multa apă

Ca un sfat final, amintește-ți că a fi bine hidratat este esențial pentru buna funcionare a creierului. Asigură-te că bei multă apă pe tot parcursul revizuirii și, de asemenea, în ziua examenului.

Apa, poluarea apelor, importanta si rolul apei

Sigur, orele clasice şi recomandate pentru învăţat sunt 8 – 11 şi 18 – 21, iar somnul cel mai odihnitor este ştiut că este cel dintre orele 22 – 00. Ştim însă şi că nu trăim într-o lume ideală şi că nu ne putem programa viaţa după toate recomandările. Aşa că e mai important să încerci să îţi stabileşti tu un program în care să funcţionezi la capacitate maximă, dar să nu uiţi să şi mergi la culcare, ca să îţi poţi recăpăta energia.

Rutina dată îți va ușura cu mult munca ta de pregătire de examene, începe de azi, nu lăsa pe mâine, posibil deja să fie târziu!

Pentru mai multă informație poți vizita site-ul nostru Youth.md. Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Proțap Erica

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous [Interviu] Pavel Doroteea-„Eu sunt artistă, în artă trăiesc și mă exprim!”
Next Descoperă cât de important este voluntariatul în zilele noastre
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply