În mai multe orașe ale țării vor avea loc evenimente artistice organizate de Asociația Oberliht


asociația oberliht evenimente artistice

Edu-Art 2021: Asociația Oberliht îți prezintă un program public în care te poți implica în perioada 13-14 și 17-18 august 2021. Evenimentele vor avea loc în mai multe orașe ale țării.

Sunt invitați toți doritorii la o serie de evenimente care vor avea loc în mai multe spații publice din orașele Rîbnița și Dubăsari, în cadrul proiectului de consolidare a legăturilor dintre comunitățile artistice – Edu-Art 2021.

13 august, Clubul 19, or. Rîbnița (str. Kirova 145, et. 1)

19:00

Colectivul de artiști Kolxoz va prezenta modalități de documentare a realității cu ajutorul tehnicilor Samizdat. Ce este Samizdat? Ce rol are? Ce procese și ce rezultat presupune? Răspunsurile le veți putea afla în cadrul prezentării, iar ca bonus, veți avea șansa să vă întipăriți dispoziția de moment și să o încadrați într-un produs de design grafic.

21:00

Proiecția filmelor documentare și de scurtmetraj la tema „A lua apă în gură”, creații ale regizorilor autohtoni, dar și internaționali. Invităm pe toți cei interesați de tema ecologiei a accesului la resursa apei să viziteze proiecția publică de lucrări video și filme documentare ale regizorilor autohtoni. După proiecție, va avea loc o discuție pe tema „Apa – bun comun”. Proiecțiile vor fi organizate în locuri publice din orașele Chișinău, Rîbnița, Dubăsari și alte localități din Republica Moldova.

14 august, „Camera Secretă”, or. Rîbnița, (str. Michiurina 27a)

19:30

Celebrarea rezultatelor finale ale cursului de vară „Muncitorii artei stradale” cu Alexandra Novac și Veaceslav Belov, care a inclus un șir de intervenții în spațiul urban de-a lungul lunii august. La eveniment, veți putea discuta despre provocările pe care le-au întâlnit locuitorii orașului, prin prisma tematicilor: identitatea, diferența de gen, migrația, ecologia. De asemenea, vă așteaptă o mică loterie din partea organizatorilor și a prietenilor de la Ùr. Transformation space, și stickere în dar.

17 august, Centrul „Accolada”, or. Dubăsari (str. Lenin, 110)

20:00

Prezentarea tehnicilor Samizdat de colectivul de artiști Kolxoz. De-a lungul proiectului Edu-Art 2021, colectivul de artiști Kolxoz, împreună cu participanții la cursurile de artă, au documentat realitatea cu ajutorul tehnicilor Samizdat. Care este rezultatul? Ce este Samizdat? Care sunt avantajele acestei tehnici? Veți afla totul în cadrul prezentării, iar ca bonus, veți avea șansa să vă întipăriți dispoziția de moment și să o încadrați într-un produs de design grafic.

21:00

Vizionarea lucrărilor video și a filmelor de scurtmetraj, create de regizori autohtoni și internaționali, la tema comună „A lua apă în gură”. Această prezentare este dedicată problemei apei ca bun comun. Proiecțiile vor fi organizate în locuri publice din orașele Chișinău, Rîbnița, Dubăsari și alte localități din Republica Moldova.

18 august, centrul „Accolada”, or Dubăsari (str. Lenin, 110)

12:00

Atelier de lucru cu tehnici de artă stradală în spațiul public cu Alexandra Novac și Veaceslav Belov. Participanții vor cunoaște tehnici de intercțiune cu cetățenii în locuri publice folosind desene cu cretă, lipind colaje fotografice și manifeste-colaj din anunțuri stradale. La încheierea atelierului, participanții vor avea parte de o plimbare plăcută, cu intervenții artistice și reportaj foto.

Informații suplimentare despre evenimentele care urmează și despre proiectul Edu-Art 2021 găsiți aici.

Participarea în cadrul tuturor activităților proiectului este gratuită.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous GP Knowledge Sharing: Eveniment pentru studenții de la drept
Next Oportunitate de voluntariat: Vino să faci parte din echipa Sipoteni Youth Run
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − four =