Ilustrație la romanul „Don Quijote” de Cervantes în incinta Muzeului Național de Artă al Moldovei


Muzeul Național de Artă al Moldovei invită publicul la expoziția de grafică prețioasă: #operadeweekend sâmbătă, 4 mai, ora 10:00 – 18:00, duminică, 5 mai, ora 11:00 – 18:00. În acest weekend, #operadeweekend prezintă lucrarea Ilustrația romanului DON QUIJOTE de Cervantes.

Lucrarea de grafică – Ilustrația romanului DON QUIJOTE de Cervantes, este făcută la 100 de ani de la publicarea primei ediții a cărții. Este o lucrare de grafică utilizată nu doar ca ilustrație de carte, dar și model de medalion pentru o tapiserie din sec XVIII.

Surugue a fost un gravor de origine francez, format de către Bernard Picart. Aceștia se cunosc înainte ca Picart să se instaleze la Amsterdam.

Devine faimos în timpul vieții sale și foarte apreciat de către publicul select și cunoscător. Este ales Gravorul regelui și Membru al Academiei Regale de Sculptură și Pictură.

Căsătorit cu Cornelia Boswens, Surugue a obținut în special monopolul reproducerii gravate a operelor lui Charles Antoine Coypel și Antoine Watteau prin unirea forțelor cu negustorul de artă Edme-François Gersaint. De asemenea, a obținut în 1721 o licență exclusivă pentru tipărirea și vânzarea de gravuri din desenele lui Charles Antoine Coypel pe care le-a produs până în 1744.

#operadeweekend este un proiect expozițional care pune în valoare colecția de grafică a Muzeului Național de Artă al Moldovei, prezentând în fiecare zi de sâmbătă și duminică ceva diferit și special.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Eveniment // Ziua Mondială a Mediului, 4 iunie 2022
Next Descoperă organizația Crucea Roșie
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × four =