Ia-ți doza de relaxare vizionând 3 filme unice ale cinematografiei contemporane!


Cine oare nu tânjește să evadeze din agitația cotidianului? Noi îţi sugerăm astăzi trei filme care merită vizionate.

De multe ori ne dorim doar relaxare și satisfacția de a rămâne singuri. Vrem să petrecem timpul cu propria persoană și să uităm pentru o clipă de realitate. Există multe metode și ocupații care pot ajuta la detașarea de griji și probleme personale. 

Una dintre cele mai efective modalități de relaxare și petrecere a timpului productivă este vizionarea de filme. O seară petrecută în compania unui film de calitate este, poate, cel mai  bun tratament pentru oboseală.

Plăcerea de a viziona un film este dată și de identificarea cu acesta. Intensitatea și atenția cu care vizionăm un film ne poartă în alte ținuturi și ne creează impresia că participăm direct în cadrul lui. Este un moment extrem de relaxare și de plăcere intensă.

Astăzi, filmul reprezintă o artă modernă, un mijloc predominant de relaxare, o industrie explozivă și în continuă dezvoltare. Genurile filmului s-au diversificat într-atât, încât există filme pe gusturile fiecărei persoane și pentru toate vârstele.

Fabricarea în masa a filmelor duce, însă, la o incertitudine în a face diferența dintre o capodoperă sau doar un simplu produs industrial. Totuși, mai sunt lansate filme care promovează frumoasa esență a artei cinematografice. Citește în continuare și descoperă 3 filme unice care merită să fie vizionate măcar o dată!

Little Women

Bazat pe romanul clasic scris de autoarea Louisa May Alcott, filmul Little Women urmărește viețile surorilor March, în perioada Războiului Civil American.

În centrul acțiunii se află Jo, o scriitoare aspirantă, în jurul căreia se țes poveștile celorlalte trei surori, Meg, Beth și Amy. Pendulând între copilăria optimistă și realitățile dure ale maturităţii, viața surorilor March ni se relevă prin prisma visurilor la care aspirau cândva și a modului în care au reușit să le atingă.

Deși plasată în altă epocă, povestea rămâne actuală prin complexitatea temei abordate: curajul femeilor de a sfida presiunile sociale și de a lupta pentru independență, în ciuda discriminărilor și a mentalității determinate de stereotipurile misogine. 

The Truman Show

Scris de Andrew Niccol, The Truman Show este o satiră despre natura manipulatoare și falsă  a televiziunii. Truman, un om obișnuit, interpretat de Jim Carrey într-unul dintre puținele sale roluri sobre, trăiește o viață aparent perfectă într-o comunitate ce pare utopică. Asta până în clipa în care Truman descoperă că întreaga lui existență e un gigantic reality-show în care este, fără voie, eroul principal.

The Truman Show s-a dovedit un mare succes în 1998, a înregistrat câștiguri uriașe, a primit și a fost nominalizat la premii importante, a fost aplaudat de critici, a stârnit discuții și a inspirat nenumărate analize.

The Lobster

The Lobster este un film experimental din 2015 regizat de grecul Giorgos Lanthimos. Având acțiunea într-un viitor apropiat distopic, filmul spune povestea unui oraș în care oamenii singuratici au 45 de zile pentru a-și găsi cu adevărat perechea într-un hotel de lux în caz contrar fiind transformați în animale la alegere și eliberați în pădure.

Un bărbat disperat evadează din Hotel și fuge în pădure, unde trăiește un grup de rebeli numit Singuraticii. Acolo se îndrăgostește, deși e împotriva regulilor. Filmul este o poveste de dragoste cu un umor negru în care găsirea iubirii este o chestiune de viață și moarte.

Mereu se va găsi timp pentru savurarea unui film de valoare, de aceea nu ezitați să căutați neordinarul și unicitatea în ceea ce vizionați!

Reporter Youth.md: Jangă Alexandru
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Concurs de micro granturi pentru ONG-urile din Găgăuzia și Taraclia
Next Primăria municipiului Chișinău lansează o nouă campanie - Fii Voluntar!
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × five =