În ciuda revenirii la modurile noastre obișnuite de viață, ce au fost estompate pentru o perioadă de 7 luni din cauza carantinei, multe companii nu au reușit să facă față valurilor de provocări impuse de către coronavirus, fiind nevoite să-și închidă afacerea. Am decis ca în acest articol să vă prezentăm câteva recomandări ce ar putea să vă fie de folos în reîntoarcerea în forță din criza provocată de către Covid-19.
Fă cunoștință cu 5 idei ce vă vor ajuta în revenirea în forță alături de start-upul dvs. din criza provocată de Covid!
Realizați o cultură organizațională ce ține de luarea rapidă a deciziilor și profitarea oportunităților în perioada unei viitoare crize
Chiar dacă fiecare criză aduce cu sine noi provocări, aceste vremuri sunt și o sursă de noi oportunități. Deși șansele de a supraviețui și a accelera pot depinde de sectorul în care vă aflați, există și o altă parte a poveștii, în care succesul dvs. depinde de cultura organizațională, ce cuprinde valori și comportamente care contribuie la mediul social și psihologic unic al unei afaceri.
A avea un cadru stabilit pentru luarea deciziilor cu mult înainte de a se întâmpla ceva este ceea ce distinge de obicei pe cei ce tind spre dezvoltarea propriei companii. Cu această pandemie, am învățat cu toții acea lecție și ar trebui să fim mai pregătiți pentru evenimentele similare în viitor.
Analizați și inspirați-vă din poveștile de success a altor antreprenori
Când compania ta trece printr-o perioadă mai grea, atât pe plan economic, cât și social, observarea succesului celorlalți este întotdeauna o idee bună pentru a te inspira spre realizări noi. Urmărirea atentă a acestor oameni nu numai că îți va oferi confort și inspirație pentru a merge mai departe, dar îți va oferi, de asemenea, diverse informații despre cum au reușit să urce astfel de înălțimi pe scară. Un mare avantaj în zilele noastre este că există un număr din ce în ce mai mare de podcast-uri, seminare web și diverse alte evenimente online gratuite ce vă vor ajuta în acumularea unor anumite cunoștințe din sfera antreprenoriatului.
Căutarea și acceptarea unui sprijin
Adesea, oamenii sunt reticenți să caute sprijin, de teama de a „admite” că nu pot realiza ceva de la sine, ceea ce nu ar trebui să fie deloc cazul. Există mulți oameni care au parcurs deja acea cale plină de urcușuri și coborâșuri și sunt fericiți să o împărtășească altora.
Fondatorii pot beneficia, de asemenea, de diverse programe de mentorat și accelerare, care le vor oferi îndrumare de la persoane cu cunoștințe și experiență extinse. În plus, prezentarea afacerii dvs. prietenilor și cunoștințelor și solicitarea acestora să vă ajute sau doar să răspândiți vestea despre afacerea dvs. se poate dovedi utilă. S-ar putea să fiți surprinși, dar șansele de respingere sunt de obicei mult mai mici decât credem. Oamenii se simt bine când îi ajută pe ceilalți.
Conduceți-vă afacerea cu optimism și tenacitate, dar fiți gata să renunțați atunci când e vremea
Mulți ar susține teoria conform căreia succesul este în mare parte rezultatul perseverenței. Proprietarii de start-up-uri ar fi primii care vor dovedi că această afirmație este adevărată, deoarece mulți fondatori au îndurat ani de muncă pentru a „reuși peste noapte”. Practic, posibilitatea de a vedea căptușelile de argint și de a conduce cu tenacitate echipa înainte chiar și în cele mai întunecate momente este o caracteristică pe care fiecare lider ar trebui să o aibă.
Dar, în perioade de criză, industriile se schimbă și uneori reziliența înseamnă să știi când să renunți și să mergi mai departe cu un alt efort. Este în natura noastră să ne atașăm de realizările noastre, dar în realitate cei care se angajează să se adapteze și să crească, știu că uneori cel mai bun lucru pe care îl pot face este să admită că renunțarea este cel mai bun lucru.
Acceptați obstacolele ca parte a drumului de succes
Probabil ați auzit asta de multe ori și, totuși, este mai ușor de spus decât de făcut. Oricum ar fi, perspectiva pe care o avem asupra lucrurilor de multe ori deține cheia succesului. Dacă luați cu pasul faptul că cele mai satisfăcătoare căi sunt și cele cu cele mai multe obstacole, nu veți avea nicio problemă în a depăși cu entuziasm fiecare barieră care vă apare. Criza pandemiei ne-a învățat că ar trebui să fim pregătiți pentru cel mai rău. Din fericire, astfel de situații dificile ne situează în locul potrivit pentru viitor.
Cum ți s-au părut acest articol? Așteptăm răspunsul tău pe pagina noastră de Facebook și Instagram. Pentru a fi la curent cu toate oportunitățile ne poți urmări și pe Telegam!
Reporter Youth.md: Ciutac Evelina
No Comment