Expoziția „Revoluția modei. Viitorul textilelor”


Expoziția „Revoluția modei. Viitorul textilelor” pune în discuție provocările majore ale industriei modei și prezintă soluții și inițiative suedeze pentru un ecosistem mai sustenabil. Expoziția este produsă de Institutul Suedez împreună cu cercetători și experți în modă și va fi inaugurată la MallDova, 7 noiembrie, ora 14:30.

Industria modei și a textilelor este în prezent dominată de o structură liniară descrisă uneori ca și „luați, faceți, eliminați”. Producția globală de haine s-a dublat din anul 2000. Consumăm aproximativ 62 de milioane de tone de îmbrăcăminte la nivel global pe an și doar 20% sunt reutilizate sau reciclate. Pe scurt, industria modei este una dintre cele mai poluante industrii din lume.În calitate de consumator, putem contribui într-un mod sau altul. Cumpărarea hainelor la mâna a doua, închirierea, repararea și donarea articolelor de îmbrăcăminte sunt modalități de a face o mare diferență.

„Revoluția modei. Viitorul textilelor” s-a desfășurat și la Paris, Moscova, Manila, Hong Kong, iar începând cu 7 noiembrie, ora 14:30, până pe 14 noiembrie, se va desfășura și la Chișinău, MallDova.

Iar în perioada 15 – 19 noiembrie 2021 expoziția va fi disponibilă la ArtCor, Chișinău.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Sesiune de informare dedicată Săptămânii Internaționale a Educației
Next Fii voluntar/ă la Centrul Național Anticorupție
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 1 =