Descoperă Minunile bucătăriei Italiene


Mâncarea este una dintre cele mai mari bucurii atunci când călătorești sau trăiești în Italia, oferind o imagine vie a culturii și tradiției fiecărei regiuni.Iată 10 feluri de mâncare italienească (de la nord la sud), pe care trebuie să încercați dacă doriți cu adevărat să cunoașteți bucătăria tradițională din Italia și cele mai bune restaurante la care să mâncați:

CUCINA ITALIANA NEL MONDO, 10 SPECIALITÀ DA PROVARE

 Ossobuco alla milanese – Lombardia

Ossobuco cu clasicul Risotto cu șofran alla Milanese este una dintre cele mai emblematice feluri de mâncare din capitala Lombardiei, Milano. Acest fel de mâncare iconic utilizează: o felie mai mare ce carne cu os, secționată din piciorul de vițel, preparat în mod tradițional cu ulei de măsline, vin, condimente, roșii și servit cu orez sau alte legume. Cea mai bună parte a acestui fel de mâncare constă în scoaterea și savurarea măduvei cremoase și delicioase din oasele de vită.

Ribollita – Toscana

Cu dragoste, din Florența. Ribollita a fost creată de slujitorii care puneau deoparte mâncarea neterminată a stăpânilor (cum ar fi pâinea sau legumele) și le fierbeau în apă pentru a avea ceva de mâncare. Acest fel de mâncare provine din “cucina povera” din Toscana, un stil tradițional de preparare a bucătăriei italiene. Această tocană tradițională este gătită cu legume proaspete, cartofi, fasole dar și pâine pentru o textură cremoasă și delicioasă.

Lasagne alla Bolognese, made with ragù / Pixabay

Din punct de vedere tehnic, Lasagna (sau “Lasagne”) nu provine din Italia așa cum v-ați fi așteptat. Originile sale datează din Grecia antică, numele său provenind din cuvântul grecesc “Laganon“, care descrie primele paste făinoase cunoscute. Trebuie să încercați lasagna dacă vizitați Bologna sau Emilia-Romagna în general: constă în coacerea foilor de pastă de lasagna cu ragù, sos de bechamel și brânză Parmigiano-Reggiano care formează o crustă crocantă în partea de sus

Focaccia di Recco – Liguria

Acest tip de pâine super-cunoscut, numit Focaccia, este un fel de mâncare tipic și clasic din orașul cu același nume din Liguria. La nivel local, este cunoscut ca fugassa, este foarte subțire și este făcută cu brânză proaspătă combinată cu făină de grâu, sare, drojdie, apă și ulei de măsline extra virgin. Focaccia di Recco este o indicație geografică protejată (IGP) în Uniunea Europeană, fiind primul fel de mâncare de specialitate din lume protejat de logo-ul comunitar.

Spaghetti alla carbonara – Lazio

Pastele Carbonara sunt un fel de mâncare tradițional din Lazio, și mai ales din Roma. Sunt pregătite cu ingrediente populare și oferă celor care le încearcă o experiență unică datorită gustului său intens. Cele mai frecvent utilizate tipuri de paste cu sos de carbonara sunt spaghetele, rigatoni și bucăți combinate cu ouă, brânză tare (de obicei Pecorino Romano), guanciale (sau pancetta) și mult piper negru. Secretul succesului său? Sosul cremos care acoperă totul și care te va înnebuni!

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile și materialele disponibile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sulima Daniela

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Aplicarea pentru programul Flex s-a deschis
Next CE ESTE AROMATERAPIA- EXPLICAȚIE ȘI EXEMPLE
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + three =