CUMPĂR SAU ÎNCHIRIEZ? Care este varianta mai convenabilă


Copiii cresc, indiferent de cât de tare nu și-ar dori părinții contrariul, și în viața fiecăruia vine momentul când te gândești să pleci din casa părintească și să îți construiești propria viață. Atunci când deja ți-ai câștigat primii bani proprii și ai o idee despre ce îți dorești în viață, începi să îți alegi propria locuință și modul pentru a o obține.

Principalele variante pentru a avea propria locuință sunt de a închiria una și de a o cumpăra, iar astăzi o să vă aducem câteva argumente și sfaturi pentru a decide între aceste 2 variante.

Flexibilitate sau stabilitate?

Chiria îți oferă posibilitatea de a examina și încerca diferite moduri de trai în diferite tipuri de locuință, pentru a ști precis unde și cum ve-ți dori să trăiți pe viitor, iar când vă hotărâți, sunteți mai siguri în privința cumpărării unui imobil, fără riscul unor surprize neplăcute.

Posibilitatea financiară

Pentru a procura o locuință, e necesară o stabilă și destul de ridicată situație financiară, prețurile imobilului nu sunt un secret. 

Din cauza asta, aveți 2 variante: sau aveți unde locui, și o perioadă destul de lungă agonisiți pentru a deține suma necesară pentru procurarea casei de vis, sau găsiți locul potrivit cu posibilitatea de închiriere, și vă mutați imediat, păstrând banii în fiecare lună pentru proprietar, în loc de a îi pune la o parte.

Modul de lucru

În zilele noastre, pozițiile și modurile de lucru sunt diverse, puteți lucra stabil în oficiu, sau prin internet la distanță, sau puteți avea continue deplasări, sau un grafic liber, și toate condițiile acestea sunt deseori întâlnite și au un impact mare asupra modului vostru de viață.

Dacă aveți un loc de muncă stabil, închirierea sau cumpărarea depinde în principal de partea financiară. Dacă însă postul pe care îl aveți  impune multe deplasări, închirierea e mai bună din punct de vedere al comodității și economiei, dar dacă avți posibilitatea de a cumpăra un apartament, în timpul când sunteți plecat îl puteți da în chirie altcuiva, ceea ce va răscumpăra parțial suma plătită inițial ca preț.

Inventarierea și cheltuielile de întreținere

Cheltuielile de întreținere, cunoscute și ca servicii comunale, și cele imprevizibile (reparații, dorințe personale) sunt un absolut necesar oriunde ai trăi.

Dacă ești proprietarul locuinței, e evident că doar tu ești responsabil de rezolvarea tuturor problemelor și achitarea pentru ele. Dacă însă ești chiriaș, detaliile date cu privință la care cheltuieli intră în preț și care nu, deasemenea ce lucruri poți modifica în apartament și ce nu poți, trebuie discutate inițial, înainte de a semna contractul de închiriere, pentrua reduce riscul surprizelor și neplăcerilor pe parcurs.

În concluzie, noi v-am ajutat cu ce am putut, acum depinde doar de preferințele și posibilitățile voastre în luarea deciziei.

Pentru mai multe articole informative, accesați paginile noastre de Facebook și Instagram.

Reporter Youth.md: Cristina Pascal

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Curs de instruire pentru dezvoltarea competențelor lucrătorilor de tineret
Next Înscrie-te la cursul de formare Erasmus+ în România, Craiova
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply