Concurs pentru elevi: ARS ADOLESCENTINA 2020, etapa ESEU


concurs pentru elevi

Concurs pentru elevi: ARS ADOLESCENTINA 2020, etapa ESEU. MOTTO: Numai poetul,/ Ca pasări ce zboară/ Deasupra valurilor,/ Trece peste nemărginirea timpului…” (M..Eminescu).

La 15 ianuarie 2021 marcăm Ziua Națională a Culturii și 171 de ani de la nașterea marelui NOSTRU poet Mihai Eminescu. Cu acest prilej deosebit și semnificativ anunțăm etapa ESEU a Concursului ARS ADOLESCENTINA. Dorim ca la această etapă să participle cei mai buni tineri condeieri din licee și gimnazii.

Categorii de participanți:

Elevi din clasele gimnaziale, clasele a VII-a – a IX-a, care vor scrie un eseu pe 2 pagini, Times New Roman, caracter 14, pe tema „Dragostea si natura în poezia lui Mihai Eminescu”.

În cea de-a doua categorie sunt incluși elevi din clasele liceale – a X-a – a XII-a, care în eseul lor vor scrie pe 3 pagini, Times New Roman, caracter 14, despre „Teme și motive în lirica eminesciană”.

Numărul de lucrări de la instituție: liceu+gimnaziu – 4, gimnaziu – 2, liceu – 2.

Lucrările pentru acest concurs pentru elevi, vor fi expediate pe adresa: arsadolescentina@gmail.com până la 25 decembrie 2020.

Cerințe suplimetare:

Vom aprecia dacă nu veți lăsa pentru ultima zi expedierea lucrărilor. Mai mult de 2 (gimnaziu) sau 3 (liceu) pagini nu se acceptă. Mai mici de clasa a VII-a nu se admite.

Eseurile trebuie să fie însoțite de o fișă de prezentare care să conțină: Numele și prenumele elevului; În ce clasă învață, liceul sau gimnaziul. Adresa exactă, un număr de telefon și numele profesorului/profesoarei de română.

Descoperă mai multe oportunități și activități pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job pentru tineri // Portalul informațional independent eSP.md angajează reporteri
Next Învața din experiența specialiștilor de valoare, în cadrul acestor 3 ateliere online
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *