Recent au apărut informații legate de un hackathon tematic coronavirus online. Ceea ce este minunat este colaborarea transfrontalieră între participanții aflați la îndepărtare. Fiecare a adus cu sine experiența, formând astfel o colaborare eficientă. Scopul evenimentului de a oferi soluții pandemiei, care pentru mulți dintre noi este singura trăită.
Cele mai bune ideei de la acest hackathon:
Am dorit să evidențiem câteva dintre inovațiile utile care au fost create în cadrul acestui evenimente online și să reactivăm suportul pentru continuitatea lor. Mai jos sunt prezentate concepte care au semne că sunt dezvoltate în mod realist de către startup-urile existente sau sunt în proces de a deveni unicul focar al echipelor europene nou formate.
Suncrafter
Acest start-up cu sediul în Berlin lucrează deja la utilizarea SolarHub-urilor ecologice pentru a alimenta mediile urbane și rurale. Suncrafter a luat parte la hackathonul online al Estoniei organizat de Accelerate Estonia și Garage48 la jumătatea lunii martie. Evenimentul a fost unul dintre primiele hackathoane de combatere a pandemiei. Participanții din Estonia, au venit cu o soluție de spălare a mâinilor care folosește lumina ultravioletă pentru a face dezinfectarea. A fost o idee atât de solidă, încât echipa a câștigat hackathonul.
Linistry
Linistry, fondată în 2016, lucrează deja de câțiva ani în folosul comunității. Aceasta folosește tehnologia de ultimă generație, urmărind să consolideze fidelitatea și stimularea vânzărilor pentru clienții acestora. Echipa de la Budapesta a luat parte la un hackathon UE la sfârșitul lunii aprilie. Echipa a creat o soluție, care are ca scop reducerea transmiterii virusului, atunci când oamenii merg la supermarket, prin limitarea clienților din magazin.
Bankera
Bankera, pornirea serviciului de plăți internaționale, a fost fondată în 2017. Cu sediul la Vilnius, Lituania, au participat la hackathonul UE. Soluția cu care au apărut a fost Bankera Business Care, care își propune să ajute companiile care se confruntă cu probleme de flux de numerar în timpul COVID-19, folosind o garanție a partenerului său de afaceri. Prin sistemul lor, rambursarea împrumuturilor este flexibilă și poate fi făcută după încheierea carantinei.
Wamapp
Fondată în Oslo, Wamapp se axează pe oferirea unor servicii calitative clienților săi. După ce au participat la hackathonul norvegian, au venit cu o idee ce ține de sprijinirea întreprinderile mici, permițând clienților să cumpere vouchere pentru care vor putea fi utilizate după pandemie. Aceste vouchere pot fi drept folosite drept cadouri pentru familie sau prieteni.
WeCare
Plecând de la evenimentul virtual „Hack the Crisis” din Bulgaria, WeCare își propune să ajute familiile tinere cu copii, care și-au pierdut principalele surse de venit din cauza închiderii afacerii în timpul pandemiei. Echipa are deja un site web complet și canale de socializare. Și este dedicată continuării proiectului care a fost pus la cale la sfârșitul lunii martie.
Reporter Youth.md: Evelina Ciutac
No Comment