Secolul al XXI-lea continuă să se distingă prin tehnologia deja existentă din anii nouăzeci, lucrurile s-au mișcat repede, iar robotizarea a început să câștige din ce în ce mai mult spațiu în viața umană. Ceea ce ne rămâne nouă, oamenilor, sunt câteva componente specifice nouă, pe care niciun robot nu le va putea înlocui vreodată, una dintre ele fiind creativitatea.
Ce este creativitatea?
Există foarte multe definiții, descoperite de marii cercetători ai neuroștiinței care presupun că creativitatea este procesul de a aduce ceva nou în existență, echivalent cu capacitatea de a genera idei originale, potrivite pentru contextul în care au fost create. Am putea adăuga și că creativitatea este un proces mental și social care implică generarea unor idei sau concepte noi, sau noi asocieri ale minții creative între idei sau concepte existente.
Cum să vă îmbunătățiți abilitățile de creativitate?
1.Exersați visarea
Cel mai mare paradox este că gândirea creativă nu este neapărat produsul coeficientului de inteligență sau al iluminării prin intermediul mărului proverbial care cade pe capul tău. Este o chestiune de a vă antrena în mod regulat imaginația, de a vă exersa puterile de observare și de visare, mari sau mici.
2. Citiți regulat
Cititul este doar o modalitate de exercițiu mental. Explorarea romanelor de ficțiune, de exemplu, vă poate introduce în concepte creative interesante, cum ar fi lumi complexe, povestiri, concepte și personaje.
3. Scrieți
Încercați să vă înregistrați gândurile într-un jurnal la sfârșitul fiecărei zile. Scrierea te încurajează să gândești critic despre experiențele și ideile tale de zi cu zi. Găsirea modalităților de aplicare a gândirii critice și analitice este o modalitate excelentă de a vă exercita abilitățile mentale.
4. Practicați exerciții fizice
A vă îngriji sănătatea fizică și mentală vă poate ajuta să vă puneți într-o poziție optimă pentru a practica și a aplica gândirea creativă. Adăugarea de exerciții fizice regulate, chiar dacă timp de 20-30 de minute de două până la trei ori pe săptămână, este o modalitate de a fi cel mai bun sine la locul de muncă sau la școală.
Așadar, putem rezuma, că creativitatea este o latură a personalității umane unică, ce ține nu doar de aptitudinile pe care le ai deja, ci mai mult de cum hotărăști să privești munca ta creativa, cât și cum ești atent la ea și cât de multă încredere ai în tine.
Descoperă mai multe informații urmărind pagina noastră Youth.md!
Reporter: Buza Alexandrina
No Comment