Ateliere de formare profesională pentru profesori „Educație pentru societate”


Ministerul Educației și Cercetării în parteneriat cu Consiliul Europei desfășoară, în perioada 30 martie – 8 aprilie 2022, ateliere de formare profesională privind particularitățile procesului de formare a competențelor pentru cultura democratică în contextul social actual.

Participanții la ateliere, cadrele didactice la disciplina școlară „Educație pentru societate” din învățământul general (1200) și profesional tehnic (150), precum și responsabilii de organizarea procesului educațional la disciplină din cadrul Organelor locale de specialitate din domeniul învățământului (35), vor beneficia de asistență metodologică în vederea înțelegerii critice a condițiilor care influențează procesul didactic la disciplina „Educație pentru societate”, dar și de consiliere în identificarea soluțiilor și resurselor pentru depășirea dificultăților.

Activitățile de formare sunt proiectate ca spațiu de reflecție asupra practicilor didactice care urmează valorile cadrului de competență pentru o cultura democratică ce includ valorizarea demnității umane și a drepturilor omului, prețuirea diversității culturale și egalității justiției și a statului de drept, respectarea și asigurarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Contextualizarea experiențelor de învățare ale participanților în cadrul atelierelor vine ca un răspuns ad-hoc la nevoile actuale ale școlii de a crea un mediu educațional bazat pe respect, acceptare și empatie.

Atelierele sunt organizate în cadrul proiectului „Educaţie pentru democraţie în Republica Moldova”, realizat de Consiliul Europei în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării cu suportul financiar al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare în cadrul programului „Moldova: Promovarea Implicării Civice Active”.

Aceste activități fac parte din seria de formări organizate de Ministerul Educației și Cercetării în scopul pregătirii personalului din domeniul educației pentru integrarea cu succes a copiilor refugiați din Ucraina. Pe parcursul săptămânii precedente alte circa 700 de persoane au participat la astfel de sesiuni de formare.

Sursa: mec.gov.md

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Program de suport pentru sectorul fashion și industriile conexe
Next UTM vă invită să participați la Conferința studenților
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + seven =