Arta este cea mai profundă expresie a creativității umane. Pe cât de dificil aceasta ar putea fi definită, pe atât de dificil evaluată. Încă de la o vârstă fragedă fiecare artist își alege propriul stil și își urmează propriile reguli în redarea unei compoziții bazată pe fapte reale sau construită piesa cu piesă în imaginația sa.
Ce reprezintă arta?
Arta este un proces mai îndelungat în urma căruia are loc o conexiune dintre om și o lume alternativă. Datorită ideilor creative și inovatoare ale oamenilor, societatea noastră are șansa de a admira creațiile unor maeștrii înnascuți. Prin modul său de manifestare, arta poate fi considerată și ca o formă de cunoaștere
Astfel, arta a ajuns să fie singurul mijloc de exprimare a omului fără a fi criticat sau înjosit prin propria viziune a vieții. Ea este rezultatul alegerii unui mediu, a unui set de reguli pentru folosirea acestui mediu și a unui set de valori ce determină ce anume merită a fi exprimat prin acel mediu pentru a induce un sentiment. O idee, o senzație sau o trăire în modul cel mai eficient posibil pentru acel mediu.
Pictori impresioniști faimoși:
Cu toate acestea cine sunt cei care și-au jertfit o întreagă viață numai că noi să avem parte de o lume plină de culori și accente pozitive? Dacă ești interesat în a afla mai multe detalii din acest domeniu, acum e șansa ta, deoarece în această rubrică îți sunt prezentați 3 pictori impresioniști al epocii moderniste.
Oscar-Claude Monet
Oscar-Claude Monet a fost un pictor impresionist din Franța care a activat în domeniul artei din 1850-1926. Acesta s-a născut în Franța în anul 1840 într-o familie cu 2 copii al căror afacere ar fi fost o băcănie. În 1862 el a început studierea artei alături de Charles Gleyre la Paris, unde l-a întâlnit pe Pierre-Auguste Renoir împreună cu care a fondat mișcarea impresionistă.
Cei doi au pictat împreună și au rămas prieteni toată viața. În 1872 (sau 1873) Monet a pictat Impression, soleil levant (franceză: Impresie, răsărit de soare). El a rămas în istorie drept părintele fondator al mișcării impresioniste și cel care a inspirat o nouă poetică a momentului și a unei sensibilități formale și lirice a materiei. Se stinge din viață pe data de 5 decembrie 1926, fiind înconjurat de prieteni.
Spre sfârșitul vieții Monet a spus:
Edgar Degas
Edgar Degas a fost un pictor francez din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Acesta a început cu academismul clasic. După câtva timp revine la tematica realistă, pentru care și-a căutat idei în lumea balerinelor. Această pasiune îl va urma toată viață și va putea fi regăsită în multe din operele sale. Împreună cu Claude Monet, Auguste Renoir, Camille Pissarro este unul din intemeietorii impresionismului.
Edgar Degas și-a păstrat însă stilul său propriu independent, pe care el îl numește realist. Motivele preferate le tratează cu uimitoare noutate, limitările de perspectivă sunt asemănătoare cu cadrele de fotografie. A folosit pastelul și a încercat numeroase tehnici de pictură și grafică. A lăsat după el o moștenire originală și multilaterală, de circa două mii de lucrări, tablouri în ulei, pasteluri și sculpturi.
Èdouard Monet
Èdouard Monet a fost un pictor impresionist care prin familia sa cunoscută nu era nici decum relatată cu Claude Monet. Acesta s-a născut în anul 1832 și a decedat în 1883, în țara căreia îi era gata să-și dea propria viață, așa cum a declarat mai târziu în jurnalul său. Monet a fost în măsură să lege sugestiile vremurilor vechi cu elementele moderne.
Creațiile sale au stârnit scandal și indignare, cu toate că Manet n-a dorit niciodată să provoace pe nimeni. El a dorit numai să schimbe pictura și s-o reînnoiască. Manet a fost ultimul pictor clasic și totodată primul pictor modern. Tablourile lui uimesc și astăzi și ne trezesc interesul, reprezentând astfel o parte incontestabilă a picturii universale.
Reporter: Evelina Ciutac
Mai multe sfaturi și articole pe teme lejere găsești în categoria Biblioteca.
No Comment